ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΡΑΗ

Κανείς δεν θα σου κάνει παρατήρηση αν κάποια στιγμή νοιώσεις ότι θες να περπατήσεις!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΡΑΗ
Press Officer
Φωτογραφήθηκε στο Διόνυσο.

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Τρέχω για τη σωματική αλλά και την ψυχική μου υγεία. Ο στόχος μου, να τρέξω τα 42.195 χλμ. στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, εκπληρώθηκε λίγους μήνες πριν. Τώρα τρέχω απλά για μένα και όποτε μου δίνεται η δυνατότητα, για έναν καλό σκοπό.
Μέσα σε έναν χρόνο, έχω τρέξει σε διάφορους αγώνες με την WIND Running Team για την ΕΛΕΠΑΠ Β. Ελλάδας, την Κιβωτό του Κόσμου και το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτή αλληλεγγύης από μόνη της αποτελεί κίνητρο για να τρέξει κανείς τη μικρότερη απόσταση σε έναν αγώνα, που συνήθως είναι τα 5χλμ. Εξάλλου, κανείς δεν πρόκειται να σου κάνει παρατήρηση αν κάποια στιγμή νοιώθεις ότι θέλεις να περπατήσεις!
Αποζημιώνομαι κάθε φορά που βγαίνω έξω στο δρόμο στη γειτονιά μου να τρέξω ακόμα και τις καθημερινές το βράδυ, μετά το γραφείο, κουρασμένη… Οταν επιστρέφω σπίτι λέω «ευχαριστώ» που βρήκα το κουράγιο και τη δύναμη να το κάνω γιατί, εκτός από τις ενδορφίνες(!), νιώθω το μυαλό άδειο και καθαρό και την ένταση της ημέρας να έχει απλά μετατραπεί σε μια γλυκιά και ευχάριστη κόπωση.
Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθώ στη μεγάλη αξία που έχει η συμμετοχή σε αγώνες που διοργανώνουν, σχεδόν κάθε Κυριακή, αρκετές πόλεις και δήμοι. Η δύναμη που σου προσφέρει το ομαδικό πνεύμα – παρασύρεσαι και τερματίζεις χωρίς καν να το έχεις καταλάβει, η συγκίνηση που σου δίνει το γεγονός ότι τρέχεις μαζί με όλες τις ηλικίες ανθρώπων και βεβαίως η θετική ενέργεια από τα χαμόγελα του κόσμου, είναι εμπειρία που δεν πρέπει να χαθεί.
Την απόσταση που διανύω την μετράω μέσω του κινητού μου και της εφαρμογής sportypal που έχω κατεβάσει δωρεάν από το app store. Είναι πολύ εύκολη και χρηστική εφαρμογή που σου προσφέρει άμεσα όλα τα στοιχεία της προπόνησης, χάρτη της περιοχής που έτρεξες, θερμίδες που έκαψες, χλμ. που έτρεξες, χρόνο που έκανες, μέση ταχύτητα κτλ.
Οι Σπέτσες είναι το ωραιότερο μέρος που έχω τρέξει μέχρι στιγμής. Ιδανικό μέρος, αφού δεν επιτρέπονται καθόλου αυτοκίνητα στο νησί, στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής η εικόνα είναι τα πεύκα και η θάλασσα και στον τερματισμό, το εμβληματικό κτίριο του Ποσειδωνίου. Ε, τι άλλο θέλεις?
Αγαπημένες μου δρομείς είναι όλες οι εργαζόμενες νέες μαμάδες που καταφέρνουν και τρέχουν παρά τη δυσκολία του καθημερινού προγράμματος τους και φυσικά όλες εκείνες οι γλυκιές κυρίες που τρέχουν με τον δικό τους ρυθμό αλλά με χαρά και με κέφι νεαρού κοριτσιού.

Αγαπημένο σνακ: Μήλο και αχλάδι με ταχίνι και αμύγδαλα στο μπλέντερ!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Στους περισσοτερους μεγάλους αγώνες που διοργανώνονται ανα την Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχει η δυνατότητα να τρέξεις “για καλό σκοπό”, όπου μέρος των εσόδων του αγώνα κατευθύνεται στην ενίσχυση κάποιου φιλανθρωπικού σωματείου. Οπως λέει η Χριστίνα, αξίζει κανείς να δηλώσει συμμετοχή σε αγώνα και μόνο γι αυτό!

09 Mar 2012 no comments