ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μου δίνει χαρά που απλώνεται σε όλη την καθημερινότητά μου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ασχολείται με τα ναυτιλιακά αλλά και με τη διεύθυνση παραγωγής στο θέατρο, στο σινεμά, σε συναυλίες και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
Φωτογραφήθηκε στο Astir Palace, στη Βουλιαγμένη

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Τρέχω γιατί όταν τρέχω είμαι χαρούμενη. Τόσο απλά. Το έχω στο πρόγραμμά μου 2-3 φορές την εβδομάδα, αλλά η χαρά που μου δίνει «απλώνεται» σε όλη την καθημερινότητά μου. Κάνει μεγάλη διαφορά στη διάθεσή μου, καθαρίζει το μυαλό μου και γίνομαι πιο θετική.
Αυξάνω σταδιακά τα χιλιόμετρα που τρέχω, έχω κάνει κάποιες κούρσες 10 χλμ. σε αγώνες, αλλά δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία μαραθωνίου, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω και το προπονητικό μου πρόγραμμα πιο συστηματικό.
Ο μαραθώνιος μου περνάει από το μυαλό, αλλά προς το παρόν είναι πιο πιθανό να δοκιμάσω ένα half-marathon. Το 42άρι είναι εντελώς διαφορετική διαδικασία. Φίλοι μου που έχουν τρέξει μού λένε ότι είναι μοναδική εμπειρία, οπότε κάποιο στιγμή μπορεί να το κάνω.
Όταν ο καιρός δεν είναι καλός, πάνε λίγο πίσω οι προπονήσεις. Γενικά αποσυντονίζομαι με τον κακό καιρό, άρα είμαι τυχερή που ζω στην Ελλάδα! Φέτος που είχαμε άσχημο χειμώνα, δεν έτρεξα αρκετά τους μήνες με το πολύ το κρύο.
Δεν έχω τρέξει ποτέ στη ζωή μου σε διάδρομο, στο γυμναστήριο. Βγαίνω έξω και παίρνω τους δρόμους. Έτσι κι αλλιώς αποζητώ την επαφή με τη φύση στη ζωή μου, οπότε δεν υπάρχει δίλημμα για το μέσα ή έξω.
Προτιμώ το χώμα, πηγαίνω σε μέρη όπως το Τατόι ή το άλσος Συγγρού. Για πιο κοντά στο σπίτι μου, τρέχω στην περιοχή πάνω από το Καλλιμάρμαρο, ενώ το ωραιότερο μέρος όπου έχω τρέξει είναι στο Πήλιο.
Μου αρέσει πάρα πολύ να τρέχω μόνη μου, κάποιες φορές όμως το να τρέχεις με παρέα σε κινητοποιεί. Αν, ας πούμε, έχεις κανονίσει να πας με κάποιον άλλο για τρέξιμο, θα αναγκαστείς να βγεις ακόμα κι αν την τελευταία στιγμή βαριέσαι. Δεν θα το αναβάλεις για να κάνεις κάτι άλλο, όπως μπορεί να συνέβαινε αν ήταν να τρέξεις μόνος.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η αίσθηση του τρεξίματος στη φύση ή ακόμα και στην πόλη, δε συγκρίνεται ακόμα και με τον πιο στιβαρό διάδρομο γυμναστηρίου. Αλλωστε ποιός χρειάζεται μια μίνι τηλεόραση που παίζει Βραζιλιάνικες σαπουνόπερες όταν μπορεί να χαζεύει τη θάλασσα στο Καβούρι οπου φωτογραφήθηκε η Χριστίνα; Ξέρουμε οτι είστε πολλές που κάνετε το αντίθετο απο την εικονιζόμενη, δηλαδή τρέχετε αποκλειστικά στο διάδρομο… Δοκιμάστε να βγείτε έξω τώρα που ο ήλιος λάμπει!

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

25 Mar 2012 no comments