Κοινωνική Προσφορά

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ “ΔΕΣΜΟ”

ΓΙΑ ΕΝΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ LADIES RUN συνεργάζεται με το σωματείο “ΔΕΣΜΟΣ”, που στελεχώνεται από μία ομάδα νέων, δυναμικών γυναικών και έχει σκοπό τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο “ΔΕΣΜΟΣ” ΣΤΟΧΕΥΕΙ στην αξιοποίηση πάσης φύσεως πλεονάσματος –των περισσευούμενων αγαθών που έχουμε είτε ως εταιρείες, είτε ως ιδιώτες– καθώς και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση διαπιστωμένων ανθρωπιστικών και κοινωνικών αναγκών.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 25.000 ΕΥΡΩ . Tο 2012, προσφέρθηκαν 3.000 ευρώ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την εκστρατεία της ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Το 2013 το Ladies Run αγόρασε ένα σύγχρονο κολποσκόπιο πολύ μεγαλύτερης αξίας για τα ανοικτά πολυιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου”. Το 2014 εκτός από τις επαγγελματικές ραπτομηχανές που αποκτήθηκαν για τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών ΦΟΙΒΗ, προσφέραμε και 10 βρεφικά κρεβάτια (κούνιες) και στρώματα  στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα-Θήβας, για τα μωρά που μεγαλώνουν στη φυλακή με τις μαμάδες τους. Το 2015 προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμού, προσωπικής υγιεινής κ.α.) αξίας άνω των 3.500€ για ανήλικους πρόσφυγες και τις μητέρες τους μέσω του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδος Melissa Network. Το 2016 εξασφαλίσαμε λειτουργικότερη καθημερινότητα για τις μητέρες και τα παιδιά τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Μητέρων του 18 ΑΝΩ, τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στον Πειραιά  και τη διεθνή οργάνωση  Amurtel προσφέρoντας ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό και παιδικά παιχνίδια. Επιπλέον δωρίσαμε 3 στολές κατάδυσης σε γυναίκες με κινητικά προβλήματα. Το 2017 στηρίξαμε τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του δήμου Αθηναίων αγοράζοντας  είδη για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους καθώς και τη μονάδα στήριξης των τοξικοεξαρτημένων κρατούμενων, του ΚΕΘΕΑ, αγοράζοντας κλιματιστικά.Το 2018, παραδώσαμε στο πληγέν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ΛΥΡΕΙΟ Ίδρυμα, φορητούς υπολογιστές για οικότροφους που πέρασαν πρόσφατα στο πανεπιστήμιο αλλά έχασαν τα laptops τους στη φωτιά. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών, και μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας μας με το Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, προσφέραμε μια σειρά από θεραπευτικές συνεδρίες με άλογα σε μητέρες και παιδιά που έχουν υποφέρει, στο Κέντρο Ιππόλυση. Το 2019 μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ γεμίσαμε με παιχνίδια το «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ», έναν πρότυπο χώρο συναντήσεων ψυχολογικής υποστήριξης και πρώιμης κοινωνικοποίησης για παιδιά έως 4 ετών. Ακόμα προσφέραμε ένα πλυντήριο πιάτων και 2 κλιματιστικά στον ξενώνα προστασίας ασυνόδευτων παιδιών της ΜΚΟ ΖΕΥΞΙΣ. Τέλος, αγοράσαμε ποδήλατα για τον ξενώνα Moms2Moms στο Λαύριο, που ίδρυσε η Safe Place Greece και έχει στόχο την υποστήριξη μονογονεϊκών οικογενειών και συγκεκριμένα τις μητέρες που ταξιδεύουν μόνες με ανήλικα τέκνα.