Το μήνυμα 2022

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ «ΔΕΣΜΟ» ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ LADIES RUN, δέκα χρόνια αγαστής και μεστής συνεργασίας με το σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ». Ήταν μια από αυτές τις αποφάσεις «ζωής». Η επιθυμία κι ο ξεκάθαρος στόχος μας, εξαρχής και ασταμάτητα έκτοτε, ήταν σαφή και «κρυστάλλινα». Η στήριξη, η βοήθεια κι η όσο το δυνατόν πιο σημαντική και άμεση ενίσχυση των γυναικών, ειδικά όσων έχουν ανάγκη. Κι ο «ΔΕΣΜΟΣ», είναι ο καλύτερος «συμπαίκτης» αλλά και «καθοδηγητής» μας σ’ αυτό τον δρόμο.

Το σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» είναι γεμάτο με νέες, έξυπνες, δραστήριες, δυναμικές γυναίκες που δεν ονειρεύονται απλά, αλλά πράττουν με κάθε τρόπο, τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την άμεση λύση μικρών και μεγάλων προβλημάτων σε μια σειρά από υπηρεσίες, θεσμούς και ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας και στήριξης.

Ο «ΔΕΣΜΟΣ» λειτουργεί σε διάφορα επίπεδα, αξιοποιώντας πλεονάσματα εταιρειών και ιδιωτών, είτε μιλάμε για αγαθά, είτε για υπηρεσίες, είτε για «εργατοώρες», προσφέρει δωρεάν παροχή υπηρεσιών και αντιμετωπίζει επί τόπου διαπιστωμένες αλλά και έκτακτες ανθρωπιστικές και κοινωνικές ανάγκες.

Δέκα χρόνια τώρα, το LADIES RUN, προσφέρει 5€ από κάθε συμμετοχή, μέσω του «ΔΕΣΜΟΥ» σε φιλανθρωπικές δράσεις και σκοπούς, για την ενίσχυση γυναικών και θεσμών που στηρίζουν γυναίκες. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 30.000€ και φυσικά δεν σταματάμε εδώ.

Από την πρώτη χρονιά, το 2012, που προσφέρθηκαν 3.000€ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την εκστρατεία της ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ως και σήμερα, κάθε διοργάνωση, κάθε χρονιά, έχει και μια ξεχωριστή δράση, που επιλέγεται μαζί με τον «ΔΕΣΜΟ».

Το 2013, το LADIES RUN συγκέντρωσε τα χρήματα για την αγορά ενός σύγχρονου κολποσκόπιου, πολύ μεγαλύτερης αξίας για τα ανοικτά πολυιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου”.

Το 2014, δόθηκαν 10 βρεφικά κρεβάτια και στρώματα στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα-Θήβα, για να έχουν καλύτερες συνθήκες οι μητέρες που μεγαλώνουν τα μωρά τους έγκλειστες, κι επίσης προσφέρθηκαν και νέες επαγγελματικές ραπτομηχανές αξίας 3.000€ στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών «ΦΟΙΒΗ».

Το 2015 προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμού, προσωπικής υγιεινής κ.α.) αξίας άνω των 3.500€ για ανήλικους πρόσφυγες και τις μητέρες τους μέσω του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδος «Melissa Network».

Το 2016 εξασφαλίσαμε μια λειτουργικότερη καθημερινότητα για τις μητέρες και τα παιδιά τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Μητέρων του 18 ΑΝΩ, τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στον Πειραιά και τη διεθνή οργάνωση «Amurtel». Προσφέραμε ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό και παιχνίδια για τη δημιουργία μιας χαρούμενης γωνίας για τα παιδιά που δεν υπήρχε. Επιπλέον δωρίσαμε 3 στολές κατάδυσης σε γυναίκες με κινητικά προβλήματα.

Το 2017 στηρίξαμε τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του δήμου Αθηναίων αγοράζοντας  είδη για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους καθώς και τη μονάδα στήριξης των τοξικοεξαρτημένων κρατούμενων, του ΚΕΘΕΑ, αγοράζοντας κλιματιστικά.

Το 2018, παραδώσαμε στο πληγέν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ΛΥΡΕΙΟ Ίδρυμα, φορητούς υπολογιστές για οικότροφους που πέρασαν πρόσφατα στο πανεπιστήμιο αλλά έχασαν τα laptops τους στη φωτιά. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών, και μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας μας με το Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», προσφέραμε μια σειρά από θεραπευτικές συνεδρίες με άλογα σε μητέρες και παιδιά που έχουν υποφέρει, στο Κέντρο «Ιππόλυση».

Το 2019, επισκεφθήκαμε το καταφύγιο Γυναικών Θυμάτων Βίας και Trafficking του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που φιλοξενεί γυναίκες θύματα βίας και εμπορίας ανθρώπων, συχνά με τα παιδιά τους. Ανακαινίσαμε τις 2 κουζίνες του ξενώνα, ενώ προσφέραμε και πολλά απαραίτητα αναλώσιμα (πάνες, καθαριστικά κ.α.) για τη λειτουργία της δομής.

To 2020, και παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς λόγω της Πανδημίας το LADIES RUN μεταμορφώθηκε σε Ladies Run Viral. Χάρη στη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων συγκεντρώθηκαν 1.254,16€. Σε συνεργασία με τον «ΔΕΣΜΟ», η δωρεά αξιοποιήθηκε για την υποστήριξη γυναικών, καλύπτοντας ανάγκες του νέου ξενώνα “A step forward” των Γιατρών του Κόσμου.

Και συνεχίζουμε!