ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Όνειρό μου είναι να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Photο: Νίκος Καρανικόλας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ
Πρωταθλήτρια Στίβου (1500μ – 3000μ).
Φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ.

 

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΕΕΙ:

Τρέχω επειδή μου αρέσει. Τρέχω διότι ένα αίσθημα ελευθερίας γεμίζει το είναι μου με καθε εκπνοή, καθώς τα πόδια μου προσπαθούν να συναντήσουν το έδαφος. Τρέχω γιατί χωρίς να το καταλάβω μου έγινε συνήθεια, ανάγκη, τρόπος ζωής μα πάνω απ’ όλα γιατί σήμερα είναι ο δείκτης που φροντίζει για την καλή μου διάθεση!

Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, ώστε να μπορέσω να πραγματοποίησω το όνειρο μου, τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς!

Συνήθως με ανεβάζει η μουσική αλλα κύριος παράγοντας φια την καλή μου διάθεση/ψυχολογία είναι ο προπονητής μου.

Ως αθλήτρια του στίβου, οι αγώνες είναι “η δουλειά μου”. Στον κάθε αγώνα αποκομίζω και μια διαφορετική εμπειρία, αλλά εκείνος που μου έχει μείνει είναι το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο “Μπρούνο Ζάουλι”: ‘Εκεί κατάλαβα ότι αν πιστεύεις στον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

Φυσικά και κάνω διατάσεις. Οι διατάσεις για έναν αθλητή είναι εξαιρετικά σημαντικές: Κάνω πριν το ζέσταμα, και μετά την προπόνηση.

Το αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι το γιαούρτι με βρώμη και φράουλες.

Το τρέξιμο μπορεί να έχει γίνει και λίγο μόδα, αλλά το απαιτούν και οι συνθήκες της ζωής μας. Τρέχουμε γιατί μας βοηθάει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά… Είναι η εκτόνωσή μας από τα προβλήματα και από την αμείλικτη καθημερινότητα!

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Είναι φορές που χρειάζεσαι ένα δυνατό κίνητρο για να βγεις από την πόρτα και να τρέξεις. Είσαι κουρασμένη, πολυάσχολη ή απλά βαριέσαι. Αν όμως έχεις δηλώσει συμμετοχή σε έναν αγώνα μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις και να κάνει αυτά τα χιλιόμετρα που δεν θα τα έκανες αλλιώς. Είτε τρέχεις για να κάνεις ατομικό ρεκόρ είτε απλώς για να περάσεις τη γραμμή του τερματισμού, θα πρέπει να προπονηθείς έτσι κι αλλιώς. Εμείς σου δίνουμε ένα τέτοιο κίνητρο, τον Οκτώβριο, στο 4ο Ladies Run!

Κείμενο: Μάγδα Γκούμα

31 Aug 2015 no comments