ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ

Με καλή παρέα, μ’ αρέσει να μοιράζομαι χιλιόμετρα.

Photο: Νίκος Καρανικόλας.
Ρούχα: adidas.
Συλλεκτικά βραχιολάκια: Links of London

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ
Δημοσιογράφος
Φωτογραφήθηκε στο Καλλιμάρμαρο.

Η ΕΛΛΗ ΛΕΕΙ:
Τρέχω γιατί με γεμίζει χαρά, ευφορία κι αίσθημα υγείας. Τρέχω πρώτα για να περάσω καλά αλλά και  για να σπάω τα προσωπικά μου ρεκόρ, σε απόσταση και χρόνο.

Το «μετά το τρέξιμο» είναι το ισχυρότερο κίνητρο που με βγάζει από την πόρτα. Το τελικό αποτέλεσμα έτσι όπως το έχω ήδη περιγράψει, χαρά, ευφορία, αίσθημα υγείας.

Όταν αισθάνομαι κούραση που μου «κολλάει» τα πόδια με ρίχνει αλλά όταν αισθάνομαι ότι πετάω, τρέχοντας, πετάει και η ψυχολογία μου.

Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες και αυτό που μένει από κάθε έναν ξεχωριστά είναι το «όλοι μαζί». Δεν έχω τρέξει μαραθώνιο, το σκέφτομαι, αλλά μετράω και τις δυνάμεις μου.

Αγαπημένο υγιεινό σνακ είναι οι ξηροί καρποί. Βέβαια, υποκύπτω συνήθως και σε όλες τις «γουρουνιές», αλλά ξέρω ότι δεν είναι πάντα σωστό αυτό.

Το τρέξιμο σου δημιουργεί αίσθημα αρμονίας, άρα ναι, είναι και θηλυκό. Κατά τη διάρκεια μπορεί να σκέφτομαι τα πάντα ή και τίποτα. Δεν τρέχω με μουσική, μόνο με τις σκέψεις.

Μπορείς να το μοιραστείς. Με καλή παρέα είναι απόλαυση να το μοιράζεσαι και μπορείς να ανακαλύψεις νέα μέρη. Να μάθεις καινούριες διαδρομές. Σίγουρα από τις πιο ωραίες είναι αυτές κοντά στη θάλασσα, στη Βουλιαγμένη, στο Ladies Run.

Μέσα από το τρέξιμο γνωρίζεις καινούριες εμπειρίες, όπως το να τρέξεις βράδυ – έχω συμμετάσχει σε πολλά night run – ή να τρέξεις στο βουνό ή ξυπόλητος – ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθώ να πάω για τρέξιμο! Το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Να πάθω στέρηση όταν έχω φύγει για δουλειές.

Κάνω διατάσεις, απαραιτήτως ακριβώς μετά το τρέξιμο. Αυτό με έχει προστατεύσει από τραυματισμούς. Δεν έχω τραυματιστεί ποτέ.

Άλλο το «τρέχουμε» κι άλλο το «τρώμε». Είναι απολύτως λάθος να “τρέχεις για να μην κάνεις δίαιτα”.

Έχει κέφι να τρέχεις από τη στιγμή που σε γεμίζει. Γι’αυτό και όλοι έχουν πάρει τους δρόμους. Προφανώς αισθάνονται τα πολλαπλά καλά που κι εγώ περιγράφω.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Όπως είχε πει ο Albert Einstein : “Αν θες να ζήσεις μια γεμάτη ζωή συνδεσέ την με έναν στόχο κι όχι με πρόσωπα ή αντικείμενα.” Η ολοκλήρωση μιας απόστασης τρέχοντας  μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό στόχο. Στις 18 Οκτωβρίου ελάτε να κυνηγήσετε το στόχο σας στο Ladies Run!

 

Κείμενο: ΜΑΓΔΑ ΓΚΟΥΜΑ

23 Sep 2015 1 comment