ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥΝΤΑ

Δεν παραλείπω ποτέ τις διατάσεις: Aπό το πρωί όταν ξυπνάω!

Photο: Νίκος Καρανικόλας.

Ρούχα και παπούτσια adidas. Συλλεκτικά βραχιολάκια Links of London.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥΝΤΑ

Πρωταθλήτρια κορασίδων στο ακόντιο.

Φωτογραφήθηκε στον πρώην Δυτικό Αερολιμένα Αθηνών του Ελληνικού.

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΕΕΙ:

Πάντα μου άρεσε να συνδυάζω πολλά πράγματα στη ζωή μου. Αυτήν την περίοδο ωστόσο έχω ρίξει το βάρος στις ρίψεις (ακόντιο και σφαίρα) και στη σχολή μου – σπουδάζω μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων στο ΤΕΙ Πειραιά.

Το τρέξιμο είναι μέσω εκτόνωσης μετά από μια δύσκολη μέρα, πέρα απ’ το ότι είναι αναγκαίο στο αγώνισμα μου για καλή φυσική κατάσταση. Με γεμίζει θετική ενέργεια, αναζωογονεί σώμα και πνεύμα και καθαρίζει το μυαλό.

Στο ακόντιο εύχομαι πρώτα απ’ όλα να είμαι υγιής και να καταφέρω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Θέλω να συμμετάσχω και στο φετινό Ladies Run με στόσο να βελτιώσω τον χρόνο μου και στο τρέξιμο.

Το ομορφότερο σημείο που έχω τρέξει είναι στο Γαλαξίδι. Διασχίζοντας τα μονοπάτια του βουνού και φτάνοντας στην κορυφή, η θέα της θάλασσας που απλώνεται μπροστά σου σε μαγεύει.

Κοντά στην Αθήνα, το αγαπημένο μου μέρος για -βραδινό- τρέξιμο είναι το πάρκο Τρίτση στο ‘Ιλιον.

Δεν παραλείπω ποτέ τις διατάσεις. Είναι στο πρόγραμμά το πρωί όταν ξυπνάω, πριν και μετά την προπόνηση, αλλά και στον ελεύθερο μου χρόνο κάθε φορά που νιώθω την ανάγκη.

Όσα χιλιόμετρα και αν τρέχεις καθημερινά, αν δεν τα συνδυάζεις με ισορροπημένη διατροφή, δεν σημαίνει ότι είσαι υγιής. Είναι σφάλμα να ξεκινάει κάποιος το τρέξιμο απλώς και μόνο για να κάνει καύσεις χωρίς να τρέφεται σωστά.

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει κάνει το τρέξιμο τρόπο ζωής. Υπάρχει και κόσμος που τρέχει επειδή είναι της μόδας, όπως πολλοί τρέχουν για να βελτιώσουν την εικόνα τους ή να καταπολεμήσουν προβλήματα υγείας. Σημασία έχει ότι σηκώνονται από τον καναπέ!

Εκτιμώ κάθε δρομέα, παγκόσμιο πρωταθλητή ή ερασιτέχνη μεγάλο ή μικρό. Θαυμάζω ιδιαίτερα όσους δεν συμβιβάζονται με την ηλικία τους και τη βαρετή καθημερινότητα και κάνουν την υπέρβαση, καθώς και τους υπεραθλητές που τρέχουν ακόμα και μέρες ολόκληρες μέχρι να τερματίσουν…

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Δεν έχει σημασία αν είναι το πρώτο σου 5άρι ή ο 10ος μαραθώνιός σου. Η ικανοποίηση που νιώθεις τη στιγμή του τερματισμού δεν περιγράφεται. Θυμίσου να σκάσεις ένα πλατύ χαμόγελο όταν περνάς τη γραμμή του τερματισμού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος να σε παίρνει φωτογραφία!

Κείμενο: Μάγδα Γκούμα

15 Jul 2015 no comments