Το Ladies Run στηρίζει τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση στην Astir Beach τον περασμένο Οκτώβριο, το Ladies Run σε συνεργασία με τον ΔΕΣΜΟ, βρέθηκε…

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση στην Astir Beach τον περασμένο Οκτώβριο, το Ladies Run σε συνεργασία με τον ΔΕΣΜΟ, βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο πλευρό γυναικών που το έχουν ανάγκη.

Πριν λίγες ημέρες στην Ομόνοια, η οικογένεια του Ladies Run που είναι “αδερφάκι” του Andro, υλοποίησε το πρώτο σκέλος της φετινής προσφοράς σε συνεργασία με το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ. Μαζί με τις τρεις φετινές νικήτριες, την “χρυσή” Ελευθερία Πετρουλάκη, την “ασημένια” Ελένη Λευκοπούλου και την “χάλκινη” Ντενίζ Δημάκη, επισκεφτήκαμε τα κεντρικά γραφεία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

Στόχος μας, να παραδώσουμε απαραίτητα είδη, από σερβιέτες μέχρι οδοντόβουρτσες, για να βοηθήσουμε να γίνει λίγο πιο ανθρώπινη η καθημερινότητα στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων. Ο Ξενώνας χρηματοδοτείται μεν από το ΕΣΠΑ (2014-2020), όσον αφορά στα καθαρά λειτουργικά του έξοδα (κτίριο και προσωπικό) ενώ οι ανάγκες σίτισης των φιλοξενούμενων καλύπτονται από άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων όπως το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου. Ωστόσο οι υπόλοιπες ανάγκες, από είδη υγιεινής μέχρι παιχνίδια για τα παιδιά που μένουν εκεί, καλύπτονται από δωρεές ιδιωτών όπως των δρομέων του Ladies Run.

Ο Ξενώνας υφίσταται από τον Ιούνιο του 2013. Λειτουργεί καθημερινά, όλο το εικοσιτετράωρο, καθ ́ όλη την διάρκεια του χρόνου και διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ή άλλων φορέων. Χάρη στη σκληρή προσπάθεια του προσωπικού του, έχει βοηθήσεις δεκάδες γυναίκες, Ελληνίδες και μετανάστριες.

Στη φωτογραφία: Από αριστερά, η κοινωνική λειτουργός Σταματίνα Στρατηγάκη, η νηπιαγωγός Νένα Νικολέττου, ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης, η “αργυρή” Lady Ελένη Λευκοπούλου, η “χάλκινη” Ντενίζ Δημάκη και η “χρυσή” Ελευθερία Πετρουλάκη με το επίσημο Τ-σερτ της διοργάνωσης.

Στα γραφεία του Δήμου μας υποδέχτηκαν η αρμόδια κοινωνική λειτουργός Σταματίνα Στρατηγάκη, μαζί με την Νένα Νικολέττου, τη νηπιαγωγό του ξενώνα, καθώς στον ξενώνα διαμένουν με τις μαμάδες τους και μικρά παιδιά. (Μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί εκεί συνολικά 68 παιδιά). Μαζί με τις νικήτριες του αγώνα, ο εμπνευστής του θεσμού Κίμων Φραγκάκης και η project manager Μάγδα Γκούμα, μετέφεραν στο προσωπικό και στις φιλοξενούμενες του ξενώνα, μήνυμα αλληλεγγύης όλων των ladies που έτρεξαν φέτος στην Astir Beach.

Στον ξενώνα, ο οποίος βρίσκεται σε μυστική διεύθυνση για λόγους ασφάλειας, γυναίκες θύματα ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης βρίσκουν καταφύγιο μακριά από τον θύτη, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου τους βοηθούν υλικά και ψυχολογικά να επανενταχτούν σταδιακά στην κοινωνία.

Λόγω της φύσης του ξενώνα, του κόσμου που έρχεται και φεύγει και του ευαίσθητου πληθυσμού (ανήλικα παιδιά, ακόμα και βρέφη), η καθαριότητα και η υγιεινή είναι καίριοι παράγοντες για την αξιοπρέπεια και την ευζωία των φιλοξενουμένων. Γι αυτό ο ΔΕΣΜΟΣ πρότεινε στο Ladies Run ένα μέρος της φετινής προσφοράς των δρομέων να δαπανηθεί για αναλώσιμα που είναι δυστυχώς “πολυτέλεια” για αρκετές γυναίκες θύματα κακοποίησης.

Εκ μέρους του ΔΕΣΜΟΥ ήταν κοντά μας ο Χρήστος Παϊκόπουλος οποίος με το φορτηγάκι της οργάνωσης μετέφερε τα είδη που αγοράσαμε με τα χρήματα της προσφοράς των ladies. Με τον πάντα χαμογελαστό Χρήστο, δώσαμε ραντεβού για την επόμενη συνάντηση εντός του 2018 όπου θα υλοποιήσουμε το δεύτερο μέρος της φετινής σας προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους διαφορετικούς φορείς που έχει στηρίξει το το Ladies Run στην 6χρονη πορεία του, είναι και δύο ακόμα ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, ο ξενώνας Φοίβη που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, και ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Πειραιά.

13 Feb 2018 no comments