ΛΙΛΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ

Δεν έχω λάβει μέρος σε μαραθώνιο και η σκέψη και μόνο με τρομάζει.

Photο: Νίκος Καρανικόλας.
Ρούχα και παπούτσια: adidas
Συλλεκτικά βραχιολάκια: Links of London

ΛΙΛΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ
Δημοσιογράφος – παρουσιάστρια στις αθλητικές εκπομπές των καναλιών της Novasports
Φωτογραφήθηκε στο Πάρκο Στρατού.

Η ΛΙΛΑ ΛΕΕΙ:

Η αρχή έγινε λόγω ενός προβλήματος υγείας που προέκυψε. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι το τρέξιμο λειτουργούσε περισσότερο ψυχοθεραπευτικά.

Να το ευχαριστηθώ. Αυτός είναι ο στόχος μου! Να τρέξω όση ώρα χρειάζεται, να καλύψω την απόσταση που πρέπει και να μη νιώσω δυσφορία.

Η αίσθηση της ικανοποίησης, μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, είναι και το κίνητρο για να βγω από την πόρτα την επόμενη φορά.

Δεν πάω πουθενά χωρίς…. να μετράω! Τρέχω με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που μετράει βήματα, θερμίδες και τον ημερήσιο στόχο σε απόσταση. Και φυσικά πάντα με τα ακουστικά γιατί χωρίς μουσική δεν μπορώ να κάνω ούτε 10 μέτρα. Η αγαπημένη μου μουσική αλλάζει κατά εποχές, αλλά ένα κλασσικό είναι το You ‘ll be mine των The Pierces.

Στις μεγάλες αποστάσεις, οι σκέψεις μου μπορεί να κινηθούν από προσωπικά μέχρι επαγγελματικά… και πολλές φορές βρίσκω και τις λύσεις! Επίσης, όταν δεν «τραβάω» στην προπόνηση πέφτει η διάθεσή μου, αλλά όταν βλέπω ότι ο στόχος βγαίνει με ευκολία νιώθω απίστευτη δύναμη και “ανεβαίνω”.

Δεν έχω λάβει μέρος σε μαραθώνιο και η σκέψη και μόνο με τρομάζει. Νομίζω ότι είναι πολύ μακρυά από τις δυνάμεις μου ένας τέτοιος στόχος. Ωστόσο μια πιο μικρή απόσταση αγωνιστικά, είναι κάτι που θέλω να κάνω σύντομα.

Είμαι λάτρης των φρούτων και όταν θέλω να τσιμπήσω κάτι ενδιάμεσα από τα γεύματα χωρίς να παρεκλίνω θα προτιμήσω μια μπάρα δημητριακών ή ρυζογκοφρέτα. Βέβαια ένα μπέργκερ και πατάτες τηγανιτές είναι σίγουρα πειρασμός!

Κάποια εποχή τα γόνατά μου είχαν επιβαρυνθεί, όμως πέρα από αυτό δεν έχω τραυματιστεί. Ευτυχώς! Προσπαθώ βέβαια πάντα να προστατεύομαι από τραυματισμούς κάνοντας διατάσεις και καλή αποθεραπεία αλλά καμιά φορά λόγω έλλειψης χρόνου…αμελώ.

Η Αίγινα για  μένα είναι το πιο ωραίο σημείο που έχω τρέξει. Έχοντας μεγαλώσει εκεί, νιώθω την ενέργεια που έχω συνηθίσει από παιδί. Βέβαια, ακόμα δεν έχω τρέξει σε πολλά μέρη με ποικιλία terrain, π.χ. στο βουνό,  ή με διαφορετικές συνθήκες, νύχτα ή με βροχή, αλλά θέλω να το κάνω κι αυτό. Εντάξει δεν θέλω σίγουρα να δοκιμάσω ξυπόλητο τρέξιμο!

Η “θηλυκότητα” στο τρέξιμο υπάρχει! Ακόμα και η μόδα βοηθάει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση… όλες οι αθλητικές σειρές έχουν κάνει focus στο τρέξιμο πια.

Κάτι αξιοπερίεργο δεν μου έχει συμβεί τρέχοντας, αλλά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρατηρώ πώς αλλάζει η φύση κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Δεν είναι και εύκολο να σηκωθείς από τον καναπέ...Για να είμαστε και δίκαιοι, υπάρχουν φορές που είναι ζόρι! Ωστόσο, τις περισσότερες, σε αποζημιώνει η αίσθηση μετά, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ αν δεν μπορώ να βγω για προπόνηση, κάνω λίγο διάδρομο για να μην έχω «τύψεις»…

Πιθανότατα για κάποιον η φράση “τρέχω για να μην κάνω δίαιτα”να αποτελεί κίνητρο να σηκωθεί από τον καναπέ. Το σέβομαι λοιπόν, αλλά σίγουρα η γυμναστική δεν διορθώνει την κακή διατροφή.

Το τρέξιμο μπορεί να είναι και μόδα. Αλλά πρόκειται για μία μόδα με απόλυτα θετικά αποτελέσματα για την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση…Συνεπώς ακόμη και αν πρόκειται για «τρέλα», το αποτέλεσμα μετράει!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Το τρέξιμο δεν αλλάζει μόνο το σώμα μας. Αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που συναντάμε και τη διάθεσή μας. Βελτιώνει τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Κείμενο:ΜΑΓΔΑ ΓΚΟΥΜΑ

30 Sep 2015 no comments