ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

“Συχνά βγαίνω να τρέξω με το… ζόρι, όμως ποτέ δεν το έχω μετανιώσει!”

Photο: Νίκος Καρανικόλας.
Ρούχα και παπούτσια: adidas. H Ναταλία φορά το επίσημο μπλουζάκι και το επίσημο βραχιόλι by Links of Londonτου Ladies Run 2014.

 

ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
Ηθοποιός
Φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ

 

Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΕΕΙ:

Τρέχω γιατί είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω ως άσκηση στην πολυάσχολη καθημερινότητα μου. Όταν μάλιστα είναι για καλό σκοπό, έχω ακόμα έναν λόγο.

Στόχος μου είναι η βέλτιστη αερόβια άσκηση και φυσικά το ότι αν δεν ασκηθώ, ειδικά τώρα που πέρασα τα 25 (γέλια) νιώθω αμέσως “ξεχαρβαλωμένη”.

Τι σκέφτομαι όταν τρέχω; Ε, δεν θα αποκαλύψω και τα μυστικά μου! Πάντως “λύνω” θέματα…

Όταν τρέχω το μυαλό μου φεύγει,  ξεχνάω την απόσταση. Παρατηρώ το τοπίο γύρω μου, τις εναλλαγές του, και ανεβαίνω ψυχολογικά.

Ακόμα και  μέσα στην πόλη, ανακαλύπτω ομορφιές σε σημεία που συνήθως προσπερνώ όταν κινούμαι με κάποιο όχημα.

Έχω πάντα μαζί το νερό μου – ένα μπουκάλι  Contrex- και συχνά τον σκύλο μου για παρέα.

Μου αρέσει να τρέχω και με φίλους. ‘Ομως παρασύρομαι, μιλάω πολύ και αυτό με κουράζει -ίσως κουράζει και τους άλλους!

Πέρυσι έλαβα μέρος στα 5χλμ. του Μαραθώνιου της Αθήνας και το ότι τερμάτισα με έκανε πολύ χαρούμενη. Η είσοδος μου στο Καλλιμάρμαρο ήταν αληθινά ξεχωριστή εμπειρία λόγω της αύρας και της ενέργειας του εκπέμπει το Στάδιο.

Όταν ήμουν μικρή λάμβανα πάντοτε μέρος σε αγώνες στίβου στο σχολείο. Θυμάμαι μια φορά έκανα τόσο μεγάλη προσπάθεια για να βγω 3η, σε απόσταση αντοχής, που ξεπέρασα τις δυνάμεις μου και στον τερματισμό έπεσα κάτω με κομμένη την ανάσα και τη σκέψη “τώρα πεθαίνω”. Τελικά συνήλθα: Φαίνεται το είχα βάλει στόχο να κερδίσω, όχι να πεθάνω!

Αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι οι μπάρες δημητριακών, το κουλούρι Θεσσαλονίκης με μπόλικο σουσάμι και οι μπανάνες. Όμως το παραδέχομαι, κάνω και γουρουνιές! Μόνο στα γλυκά. Στα αλμυρά, ευτυχώς, δεν νιώθω την ανάγκη.

Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει είναι στο Jardin du Luxembourg στο Παρίσι, όπου σπούδαζα. Είναι ένας πανέμορφος κήπος με λίμνη, στην καρδιά της πόλης.

Η θηλυκότητα είναι στον άνθρωπο, όχι στο άθλημα ή στο τι επιλέγεις να φορέσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το τρέξιμο, ο αθλητισμός εν γένει, είναι μια στάση ζωής που δεν μου αρέσει να ταυτίζω με την εξωτερική εμφάνιση. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως δείχνω, την ώρα που αθλούμαι.

Για να είμαι ειλικρινής, τις περισσότερες φορές βγαίνω να τρέξω με το ζόρι. Όμως το συναίσθημα βαθιάς ικανοποίησης μετά την προσπάθεια, το πόσο καλά νιώθω με τον εαυτό μου, με ανταμείβει με το παραπάνω.

Τρέχω και προσέχω: Η φράση “τρέχω για να μην κάνω δίαιτα” δεν ισχύει για εμένα. Γενικά, δεν κάνω ποτέ δίαιτα, αλλά πάντα προσέχω την διατροφή μου. Προσπαθώ να ακολουθώ έναν τρόπο ζωής και ένα μοντέλο διατροφής τέτοιο, που να μην καταπιέζομαι με “περιστασιακές” και επαναλαμβανόμενες δίαιτες, να στερούμαι και να μετράω το φαγητό μου σε γραμμάρια.

Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό και εύκολα προσβάσιμο άθλημα. Μπορεί να το ευχαριστηθεί οποιοσδήποτε, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, οπουδήποτε -σχεδόν- στη γη και χωρίς ωράριο. Γι’αυτό παίρνουν όλοι τους δρόμους τρέχοντας, όχι επειδή έχουν τρελαθεί!

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Ξεκίνα σήμερα. Μην το αναβάλεις. Όσο μικρό κι αν φαίνεται το βήμα που κάνεις, σε πάει πιο κοντά στο στόχο σου. Και να θυμάσαι: Όσο αργά κι αν πηγαίνεις, περνάς όλους αυτούς που κάθονται στον καναπέ.

Κείμενο: Μάγδα Γκούμα

14 Sep 2014 1 comment