ΡΟΗ ΔΑΝΑΛΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

“Έτρεχα και στις τέσσερεις εγκυμοσύνες μου!”

Photο: Νίκος Καρανικόλας.

ΡΟΗ ΔΑΝΑΛΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Μητέρα 4 παιδιών.
Φωτογραφήθηκε στο σπίτι της στο Λαγονήσι.

 

Η ΡΟΗ ΛΕΕΙ:

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου χωρίς το τρέξιμο. Τρέχω από πολύ μικρή ηλικία, καθημερινά.

Στα μαθητικά μου χρόνια έτρεχα στον στίβο της Φιλοθέης και στο σχολείο μου, τη Σχολή Μωραΐτη. Αργότερα, στα φοιτητικά μου χρόνια, στο Boston University στη Βοστώνη. Προπονούμουν κατά μήκος του ποταμού Charles River. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αίσθηση ελευθερίας που μου έδινε εκείνα τα χρόνια!

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά τις σπουδές μου, άρχισα να τρέχω σε διάδρομο στο γυμναστήριο του σπιτιού μου. Και συνεχίζω κάθε μέρα, εδώ και 15 χρόνια.

Το τρέξιμο είναι μια μορφή διαλογισμού για μένα. Τρέχω 10 χιλιόμετρα καθημερινά χωρίς να σταματώ καμία ημέρα και δίχως να πιέζομαι καθόλου. Αντιθέτως, αν για κάποιο λόγο μια ημέρα δεν προπονηθώ, νιώθω άρρωστη και δυσκολεύομαι να κοιμηθώ.

Όταν τρέχω το μυαλό μου ταξιδεύει. Μπορεί να σκέφτομαι τα θέματα που με απασχολούν στην καθημερινότητα, καθώς και μελλοντικά σχέδια που θέλω να υλοποιήσω.

Έτρεχα κατά την διάρκεια και των τεσσάρων κυήσεών μου. Μπορώ να πω ότι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στο να πάρω ελάχιστο βάρος σε κάθε εγκυμοσύνη και βεβαίως στο να έχω εύκολους τοκετούς.

Εδώ και ένα χρόνο έχω λάβει μέρος σε μερικούς αγώνες. Ποτέ δεν κοιτάω χρονόμετρο όταν τρέχω σε αγώνες. Αφήνω την εμπειρία μου να με οδηγήσει και τρέχω σε κάθε αγώνα όπως αισθάνομαι. Τις περισσότερες φορές το έχω ευχαριστηθεί πολύ!

Τρέχω πάντα μόνη και πάντα ακούγοντας μουσική. Είτε είμαι στο διάδρομο, είτε στο στίβο ή ακόμα και στον αγώνα, έχω συντροφιά τη μουσική της αρεσκείας μου.

Μέσω του τρεξίματος αυτοβελτιώνομαι. Ξεπερνώ τα όριά μου ως άνθρωπος, σύζυγος και μητέρα!

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Ο πραγματικός στόχος όταν τρέχουμε δεν είναι να περάσουμε κάποιον άλλον, αλλά να ξεπεράσουμε τα δικά μας όρια. Να μοιραστούμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας.

Κείμενο: Μάγδα Γκούμα

18 Jun 2015 no comments