Το Ladies Run δίπλα στις μητέρες πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Amurtel, η διεθνής οργάνωση από γυναίκες και οι Ladies φροντίζουν γυναίκες και παιδιά

Το Ladies Run και ο Δεσμός επισκέφτηκαν την Amurtel προσφέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό για την φροντίδα των προσφύγων μητέρων και των παιδιών τους.

Την τελευταία δεκαετία το πρόβλημα υπήρχε, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό αλλά έδειχνε ότι σιγόβραζε και δεν θα αργούσε να ξεσπάσει. Αυτό το ξέσπασμα ήρθε το 2014 και ένα χρόνο μετά κορυφώθηκε, όταν ο κάθε άνθρωπος πάνω σε αυτό τον πλανήτη έμαθε τι εστί προσφυγική κρίση.

Χιλιάδες άνθρωποι από Ασία και Αφρική, προσπαθούν να περάσουν τη Μεσόγειο, ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή, τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς πολλοί δεν τα καταφέρνουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το δράμα τους συνεχίζεται έστω κι όταν βρεθούν στην Ευρώπη.

Πολλές οργανώσεις προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, ανάμεσά τους και η Amurtel. Η διεθνής οργάνωση από γυναίκες για γυναίκες και παιδιά, έχοντας ως βάση της ένα όμορφα διαρρυθμισμένο χώρο στο κέντρο της Αθήνα, παρέχει προγεννητική και μεταγεννητική φροντίδα σε μητέρες και βρέφη πρόσφυγες.

Εκεί βρέθηκε η ομάδα του Ladies Run, που μαζί με τον Δεσμό, έκαναν μια ακόμα προσφορά αγοράζοντας κάγκελα ασφαλείας και κομπιούτερ, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο μερικές από τις λειτουργικές ανάγκες του χώρου φιλοξενίας.

Γυναίκες μαίες και ειδικές του θηλασμού που καθημερινά βρίσκονται στον χώρο υποδέχονται και αξιολογούν τις έγκυες γυναίκες και νέες μητέρες, ακούν τις ιστορίες τους και φροντίζουν να καλυφθούν οι κρίσιμες ανάγκες της διατροφής των βρεφών από τη γέννηση έως την ηλικία των δύο ετών παρέχοντας ένα ασφαλές και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες εσάς τις συμμετέχουσες στον αγώνα, για τη σπουδαία προσφορά σας.

 

26 Jul 2017 no comments