Το Ladies Run δώρισε στολές κατάδυσης σε κορίτσια με κινητικά προβλήματα

Μέσω του ΔΕΣΜΟΥ εξασφαλίσαμε τρεις ειδικές γυναικείες στολές για το Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» της Κομοτηνής και τον Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟ!

Η Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τα μέλη του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ. Το Ladies Run μαζί με το Δεσμό δώρισαν στο Σύλλογο και τον Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟ τρεις γυναικείες στολές για καταδύσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική κατάδυση για Α.μεΑ. από την ομάδα του Α Azure Diving Center σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟ». Η εκδήλωση ονομάστηκε «No Barrier Tour» και έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής του Δ.Π.Θ. από τις 10:30 π.μ. έως τις  14:00 μ.μ. σύμφωνα με τα πρότυπα του οργανισμού Disable Divers International (D.D.I.).

Υπεύθυνος της δραστηριότητας ήταν ο εκπαιδευτής D.D.I. Ηλίας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του από εξειδικευμένους εκπαιδευτές κατάδυσης και πιστοποιημένους συνοδούς, όπως επίσης και εθελοντές για την καταδυτική δραστηριότητα Α.μεΑ. Συμμετέχοντες ήταν 9 άτομα με κινητική αναπηρία μέλη του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» και αθλητές του Α.Σ. Α.μεΑ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» εκ των οποίων 7 άντρες και για πρώτη φορά 2 γυναίκες που μπόρεσαν να συμμετάσχουν μετά από την προσφορά του Ladies Run.

Το Ladies Run εξασφάλισε τις ειδικές γυναικείες στολές με έσοδα από τις συμμετοχές στην επετειακή, πέμπτη διοργάνωση του 2016. Ήταν μια πρόταση του ιδρυτή του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ Αλέξανδρου Ταξιλδάρη προς τον φίλο του και Διοργανωτή του Ladies Run, Κίμωνα Φραγκάκη. Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης βρίσκεται κοντά στο Ladies Run από την ίδρυση του θεσμού το 2012. Μάλιστα στην παρθενική χρονιά του γυναικείου αγώνα είχε δώσει το παρών μαζί με τον παραολυμπιονίκη της δισκοβολίας Μάκη Καλαρά, κάνοντας και μια τιμητική απονομή.

 

13 Jul 2017 no comments