Το Double Road Race στην Ελλάδα

«DOUBLE OR NOTHING!» Με τόσους αγώνες που γίνονται πλέον κάθε Σαββατοκύριακο, είναι πιθανό να κρεμάσετε πολλά μετάλλια φέτος στο Χριστουγεννιάτικο…

«DOUBLE OR NOTHING!»

Με τόσους αγώνες που γίνονται πλέον κάθε Σαββατοκύριακο, είναι πιθανό να κρεμάσετε πολλά μετάλλια φέτος στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι επίσης πιθανό τα περισσότερα μετάλλια να αφορούν αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων. Πώς θα σας φαίνονταν όμως να τρέχατε και τις δύο αποστάσεις back-to-back το ίδιο πρωινό;

Δυο καλές φίλες και fans του Ladies Run, η Τινα Κεφαλά, Ελληνίδα Πρωταθλήτρια του στίβου που μας εκπροσώπησε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, και η Cordelia Madden-Kanellopoulou, δημοσιογράφος και Εθελόντρια ΜΚΟ, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Και διοργανώνουν, την 1η Δεκεμβρίου στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, τον πρώτο Διπλό Αγώνα Δρόμου στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν αρχικά μια απόσταση 10 χλμ. και στη συνέχεια, μετά από ένα προκαθορισμένο ημίχρονο αποκατάστασης, έναν 2ο αγώνα απόστασης 5 χλμ.

Η Τίνα συμμετείχε πρόσφατα στην Αμερικανική έκδοση του Double Road Race στην Καλιφόρνια. Ενθουσιασμένη με τη διοργάνωση, αποφάσισε να συνδιοργανώσει τον αγώνα και στην Ελλάδα.

Η Τίνα λέει: «Τεχνικά, ο αγώνας είναι μια εξαιρετική πρόκληση. Είναι διασκεδαστικό να έχεις ένα μικρότερο και πιο γρήγορο δεύτερο αγώνα 5 χλμ, γιατί ξέρεις ότι μόλις έτρεξες 10 χιλιόμετρα, έτσι δεν έχει σημασία πόσο κουρασμένη είσαι, γιατί θα έχεις μόλις το μισό της απόστασης ακόμα να καλύψεις! Με γοητεύει το Double Road Race, ειδικά για τις γυναίκες: Πρώτον διότι είναι ένας εφικτός στόχος για όλα τα επίπεδα των δρομέων, και κυρίως διότι τοποθετεί άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, επί ίσοις όροις: Θέλοντας να επιβραβεύσει την προσπάθεια του ερασιτέχνη, εισάγει μια διαβαθμισμένη κλίμακα βαθμολόγησης βάσει της οποίας ο Grand Champion στο Double Road Race είναι εκείνος ή εκείνη που επιτυγχάνει την ταχύτερη διαβαθμισμένη απόδοση με βάση το φύλο αλλά και την ηλικία. Για να το πούμε απλά, μια Lady μπορεί να στεφθεί Grand Champion ακόμα κι αν τερματίσει πίσω από τον πρώτο άνδρα».

Η Cordelia λέει: «Θέλω να δω ακόμα περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου και το Double Road Race είναι φτιαγμένο στα μέτρα μας. Το ημίχρονο θα μας δώσει τη ευκαιρία να κάνουμε σωστή αποκατάσταση, να ενυδατωθούμε, να κάνουμε διατάσεις και να είμαστε έτοιμες για ένα γρήγορο 5άρι. Και, με γνώμονα τις γυναίκες έχουμε επιλέξει την κατάλληλη τοποθεσία, την πιο επίπεδη και σαγηνευτική διαδρομή στην Αττική! Τέλος, με ελκύει και ο φιλοζωικός χαρακτήρας της διοργάνωσης αφού με κάθε συμμετοχή €5 ενισχύουν τη δράση του Κέντρου Περίθαλψης Αγριων Ζώων “Αλκυόνη”, στην Πάρο. Μην ξεχνάμε ότι ο Σχινιάς είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς υδροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, και καταφύγιο για πολλά είδη άγριων πτηνών».

Η Τινα και η Cordelia θα τρέξουν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου μέσα στο πανέμορφο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά και ταυτόχρονα θα υποστηρίξουν την προσπάθεια της Αλκυόνης: Του σωματείου που περισυλλέγει τραυματισμένα πτηνά που έχουν ανάγκη έκτακτης φροντίδας από όλη την Ελλάδα, τους παρέχει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια, εάν είναι ικανά να πετάξουν ξανά, τα απελευθερώνει.

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο www.doubleroadraceathens.gr

22 Nov 2013 no comments