CHRISTINA PAPAS

Το τρέξιμο είναι ο πρωινός μου καφές!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

CHRISTINA PAPAS
Υπεύθυνη Επικοινωνίας του οίκου Hermès στην Ελλάδα
Φωτογραφήθηκε στην παραλία της Βούλας

Η CHRISTINA ΛΕΕΙ:
Όταν ξεκίνησα το τρέξιμο, στόχος μου ήταν να σταματήσω το κάπνισμα. Ήξερα πως με την άθληση θα αποκτούσα και την απαιτούμενη πειθαρχία για να τα καταφέρω. Το τρέξιμο έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να επαναφέρω τους πνεύμονές μου, την καρδιά μου και τον μεταβολισμό μου στα σωστά επίπεδα. Έτρεχα καθημερινά για να μην βάλω περιττά κιλά και για να διατηρήσω την σιλουέττα μου.
Μια μέρα που είχα βγεί για τρέξιμο και ενώ περνούσα μέσα σε από ένα στενό, ξαφνικά έπεσε (από το ουρανό) ένα τασάκι με εκατό γόπες, ένα πακέτο τσιγάρα και ένας αναπτήρας! Τα είχε πετάξει ένα παιδάκι από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου της πολυκατοικίας και παραλίγο να μου έρθουν στο κεφάλι. Ήταν η πρώτη βδομάδα που είχα σταματήσει το κάπνισμα και το βρήκα πολύ συμβολικό και σουρεαλιστικό!
Με το τρέξιμο «καθαρίζει» το μυαλό και μπαίνεις σε μια διανοητική κατάσταση που θυμίζει διαλογισμό. Όταν τρέχω τα πάντα μπορούν να περάσουν από τις σκέψεις μου. Συχνά παρατηρώ όλον αυτό τον κόσμο που έχει βγεί στον δρόμο τρέχοντας και εύχομαι ότι δεν πρόκειται για ακόμη μια “τάση” της εποχής. Αισιοδοξώ ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί όσα μακροπρόθεσμα προσφέρει το τρέξιμο τόσο στην σωματική, όσο και την ψυχική του υγεία.
Δεν φοράω κάποιο ιδιάιτερο ρούχο ή αξεσουάρ όταν τρέχω, ούτε ακούω μουσική. Έχω την τάση να συγχρονίζομαι με τον ρυθμό της μουσικής γι’αυτό προτιμώ να συγκεντρώνομαι ώστε να βρίσκω τον δικό μου ρυθμό. Αλλάζω ρυθμό όταν το σώμα μου το ζητάει και όχι όταν το απαιτεί το tracklist στο ipod μου!
Κάνω πάντα διατάσεις, πρίν και μετά τις προπονήσεις μου. Έχω πολλούς τραυματισμούς και ευαισθησίες από άλλα αθλήματα που δυστυχώς δεν μου επιτρέπουν να διανύω μεγάλες αποστάσεις. Γι αυτό δεν παίρνω μέρος σε αγώνες.
Αυτό που με «ρίχνει» περισσότερο στο τρέξιμο είναι τα σκουπίδια στο δρόμο. Μια καθημερινή υπενθύμιση πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν καθόλου σεβασμό προς το περιβάλλον, τους συμπολίτες τους και τους εαυτούς τους!
Αντίθετα το οξυγόνο, η καθαρή ατμόσφαιρα και το όμορφο τοπίο με «ανεβάζουν» και μου δίνουν ώθηση να συνεχίσω.
Αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα. Πρόσφατα ανακάλυψα το «Παστέλειον», ένα πεντανόστιμο παστέλι φτιαγμένο στην Κρήτη από βιολογικούς ξηρούς καρπούς και φρούτα που δεν ψήνονται, διατηρώντας έτσι άθικτες, όλες τις ωφέλιμες ουσίες τους.
Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την γυμναστική είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Τόσο για την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού, όσο και για την εξωτερική του εμφάνιση. Το ένα δεν αντικαθιστά το άλλο: Μονάχα σε συνδυασμό μπορεί να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.
Έχω τρέξει στο σκοτάδι αλλά προτιμώ να τρέχω νωρίς το πρωί: Το τρέξιμο είναι ο πρωινός μου καφές!
Αγαπημένος μου δρομέας ειναι του Κώστα Βαρώτσου… έξω από το Χίλτον!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Δώστε μια ευκαιρία στο τρέξιμο αν προσπαθείτε να κόψετε το τσιγάρο όπως έκανε η Χριστίνα. Δεν είναι μόνο τα πνευμόνια σας που θα “πάρουν μπρος” εκ νέου αλλά προπαντός το αίσθημα της αυτοκυριαρχίας που θα αποκτήσετε “κατακτώντας” ολοένα και περισσότερα χιλιόμετρα. Τελικά, θα αποκτήσετε μια νέα συνήθεια, έναν υγιή “εθισμό” που, αντί να αφαιρεί από τη ζωή σας, Θα προσθέτει!

Mαντήλι Carré Hermès Les Jeux d’Hermes, silk twill της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος Julia Abadie. Συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013.

07 Oct 2013 no comments

Tags: