ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΡΑΧΑΛΗ

Είμαι κατά της δίαιτας αλλά υπερ της σωστής διατροφής.

Photο: Νίκος Καρανικόλας.
Βοηθός Φωτογράφου: Πελαγία Καρανικόλα

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΡΑΧΑΛΗ
Αθλητική συντάκτρια στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Φωτογραφήθηκε στο Ικαρία Surf School

 

Η ΧΡΙΣΤIΝΑ ΛΕΕΙ:

Τρέχω γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είναι τρόπος ζωής. Δεν κοιτώ χρόνους και αποστάσεις. Ο στόχος μου είναι να αποσυμπιέζομαι από την καθημερινότητα. Το κίνητρό μου είναι το συναίσθημά μου όταν τελειώνω την προπόνηση.

Απολαμβάνω να τρέχω με βροχή. Μπορεί να βαραίνουν τα ρούχα και να γίνεται δυσκολότερη η προπόνηση, αλλά η αίσθηση είναι μοναδική.

Αξεσουάρ στο τρέξιμο δεν έχω άλλο από τα παπούτσια που φοράω. Προσέχω πολύ τι θα επιλέξω, για να προστατεύω όσο μπορώ τα γόνατά μου και την μέση μου από την καταπόνηση.

Η μουσική με συντροφεύει πολλές φορές όταν τρέχω. Τελευταία μάλιστα ακούω συνέχεια στο repeat το «The sun» από Parov Stelar.

Προτιμώ να τρέχω μόνη μου. Θέλω να έχω τον ρυθμό μου. Να μην χρειάζεται να μιλάω, και να αδειάζω το κεφάλι μου από τα πάντα, να μη σκέφτομαι. Αυτός είναι και ο σκοπός. Δεν μετρώ αποστάσεις. Τρέχω όσο αντέχω. Όσο το απολαμβάνω.

 Ούτε ο  Chili, το Golden Retriever μου, που με συντροφεύει τα έξι τελευταία χρόνια, με συντροφεύει στην προπόνηση μου. Θα γινόταν πολύ δυσκολότερη με το κρυφτοκυνηγητό που θα παίξουμε! Ωστόσο κολυμπάμε παρέα, και είναι κι εκείνος πάντα σε φόρμα!

Έχω λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες των 5χλμ. Σε μαραθώνιο όμως όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πάω τόσο καλά με τις μεγάλες αποστάσεις, γιατί προέρχομαι από ένα άθλημα, το μπάσκετ, του οποίου η προπόνηση ήταν πολύ διαφορετική. Μικρές αποστάσεις, μεγάλη ένταση, πολλές εναλλαγές ταχύτητας. Αλλά είμαι άνθρωπος που τολμώ και μ’ αρέσει να δοκιμάζω τις δυνάμεις μου και τα όρια μου. Οπότε ποτέ δεν λέω ποτέ..

Το αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι κυρίως τα φρούτα, αλλά επιτρέπω στον αυτό μου να ξεφεύγει και λίγο, αφού λατρεύω τα σουβλάκια.

Έχω δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο δεξί μου γόνατο, έχω υποβληθεί σε δύο χειρουργεία, κι αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησα το μπάσκετ.

Η ωραιότερη διαδρομή που έχω τρέξει, είναι αναμφίβολα αυτή στη Μεσσηνία, τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, στο πλαίσιο του Navarino Challenge.

Δεν έχει τύχει να τρέξω στο βουνό. Ωστόσο έχω κάνει μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή στη Σαντορίνη, σε ανώμαλο έδαφος με πολλές ανηφόρες για την οποία ένιωσα περήφανη με τον εαυτό μου στον τερματισμό! Ούτε στο σκοτάδι έχω τρέξει. Αλλά τώρα που το αναφέρατε, θα γίνει ο επόμενος στόχος μου. Όμως λατρεύω να τρέχω ξυπόλυτη στην παραλία. Είναι όνειρο.

Έχουν υπάρξει δύσκολοι μήνες, που δεν είχα διάθεση και κουράγιο, όχι μόνο να τρέξω, αλλά για το οτιδήποτε. Στην πορεία κατάλαβα πόσο κακό έκανε στην ψυχική μου υγεία, η απότομη διακοπή της προπόνησης. Έπαθα και έμαθα.

Είμαι κατά της δίαιτας. Είμαι όμως υπερ της σωστής διατροφής. Από μόνη της η άσκηση ή από μόνης της η σωστή διατροφή δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το ιδανικό είναι ο συνδυασμός. Σωστή διατροφή και άσκηση.

Θα μιλήσω ειλικρινά! Διατάσεις δεν κάνω. Έχω την τύχη και είμαι ιδιαίτερα ευλύγιστη και, κακώς, έχω επαναπαυτεί σε αυτό. Ευτυχώς δεν έχω υποστεί ποτέ κάποιον μυϊκό τραυματισμό, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν θα συμβεί. Άρα, μην ακολουθείτε τα χνάρια μου γιατί δεν είμαι καλό παράδειγμα σε αυτό το κομμάτι.

«Θηλυκότητα» έχει κάθε γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της. Οι γυναίκες που τρέχουν, που αθλούνται, που κάνουν σωστή διατροφή, που νιώθουν όμορφα με το σώμα τους και την ψυχή τους, σίγουρα εκπέμπουν θηλυκότητα.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Το τρέξιμο κατά μια έννοια σε διδάσκει. Σου μαθαίνει να εκτιμάς το μυαλό σου και το σώμα σου και τι είναι ικανά να πετύχουν.

Επιμέλεια κειμένου: Μάγδα Γκούμα

24 Sep 2016 no comments