ΔΑΝΑΗ ΚΑΤΣΑΛΗ

«Το τρέξιμο είναι προσομοίωση της ζωής σε κάθε επίπεδο!»

Η ΔΑΝΑΗ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ:

Copywriter & blogger.

Είμαι η Δανάη, copywriter και blogger. Εργάζομαι στο τμήμα Marketing στο efood, ενώ πριν 10 περίπου χρόνια, ξεκίνησα το προσωπικό μου blog κάνοντας review σε καλλυντικά βάσει των συστατικών τους. Σήμερα η θεματολογία έχει αλλάξει και μοιράζομαι με τον κόσμο όλα αυτά που με βοηθούν να νιώθω καλά, σκέψεις μου και ό,τι άλλο βρίσκω ενδιαφέρον, μέσα από μια χιουμοριστική διάθεση. Επιπλέον έχω τη δική μου σειρά podcast, Kind reminder, όπου ασχολούμαι με θέματα που με προβληματίζουν στη δική μου ζωή αλλά και ψυχοθεραπεία.

Ανέκαθεν έτρεχα για πλάκα, αλλά ποτέ συστηματικά. Πάντα παρακολουθούσα τους δρομείς του Μαραθωνίου, πήγαινα στη διαδρομή και τους χαιρόμουν. Ε, το 2018 αποφάσισα ότι την επόμενη χρονιά θα είμαι και εγώ ανάμεσά τους. Την επόμενη ημέρα έψαξα για προπονητή και ξεκίνησα προπονήσεις, χωρίς φυσικά να πιστεύω στα αλήθεια ότι θα το κάνω εγώ αυτό.

 

Οι αγώνες σου μαθαίνουν πολλά για τη ζωή– εκτός τρεξίματος. Είναι φοβερή ευκαιρία για ταξίδια σε μέρη που διαφορετικά δεν θα πήγαινες, ενώ γνωρίζεις κόσμο που ίσως να μην σας έφερνε ποτέ κοντά η ζωή.  Σε αγώνες λοιπόν έμαθα πως δεν είναι κάθε μέρα «η ημέρα σου», πως δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν και πως με παρέα, περνάς καλύτερα. Δρομικά, με τους αγώνες μαθαίνεις να ξεπερνάς τα όρια σου, να γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου και τον τρόπο σκέψης σου. Ακόμα δεν έχω μάθει πώς να μην αγχώνομαι σε κάθε αφετηρία, και το σημαντικότερο, πώς να βγαίνω καλή στις φωτογραφίες.

Το τρέξιμο είναι ένα άθλημα με «θηλυκότητα». Αν και οι άντρες έχουν προβάδισμα στο τρέξιμο, όλο και περισσότερες γυναίκες συμμετέχουν σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Θεωρώ ότι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων θέλει συνέπεια, υπομονή και επιμονή. 3 θηλυκές λέξεις.

Το τρέξιμο είναι προσομοίωση της ζωής σε κάθε επίπεδο!  Όταν θα πεις «Δεν αντέχω άλλο», θα δεις ότι τελικά αντέχεις. Κάθε φορά που νιώθω ότι «τώρα φτάνει, δεν μπορώ άλλο», σκέφτομαι πόση προσπάθεια έχω κάνει για να φτάσω έως αυτό το σημείο, τη χαρά που θα νιώσω μετά και ότι τελικά, δεν θα έρθει ποτέ η ημέρα που θα τρέχω μαραθώνιο χωρίς να υποφέρω, απλά με τον καιρό θα μάθω να το αντέχω περισσότερο!

 

 Εμπόδια έχει κάθε μέρα, αλλά ευτυχώς δεν απαιτούν τόσο κόπο. Ως εκ τούτου, σαν μεγάλο εμπόδιο/ δυσκολία, θυμάμαι τον θάνατο του μπαμπά μου και την προσπάθειά μου να είμαι λειτουργική μετά από αυτό.

Η μεγάλη μου στιγμή στον αθλητισμό είναι ο πρώτος μου Μαραθώνιος στην Αθήνα. Θα ήθελα να τον ξαναζήσω όλον, από την αφετηρία έως τον τερματισμό. Θα έβγαζα εκτός τη βροχή στην αφετηρία ή μάλλον όχι, το κρατάμε και αυτό!

 Η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα είναι να προσπαθούν να είναι σε όλα καλές, καθώς ο κόσμος- και βάζω και τις γυναίκες μέσα σε αυτό- είναι έτοιμος να κρίνει, να σχολιάσει, να αποδοκιμάσει. Θεωρώ πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να ζει σε φαινομενικές συνθήκες ισότητας φύλλων, ενώ ακόμα είμαστε πολλά χρόνια πίσω.

 Η γυναίκα που με έχει εμπνεύσει είναι η Κατερίνα. Είναι μια επίγεια θεά, μια υπερδύναμη ψυχής και σώματος. Με βοήθησε από τα πρώτα μου βήματα στο τρέξιμο και το 2021, ευχαριστήθηκα πολύ που τρέξαμε μαζί στην Αθήνα.

 Η ένοχη ευχαρίστησή μου είναι τα γλυκά. Μέχρι το επιδόρπιο να γίνει κυρίως, θα δηλώνω ένοχη.

Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς ladies. Αλλά αν, λέμε αν, σε έναν φανταστικό κόσμο δεν υπήρχαν γυναίκες, μάλλον δεν θα ήταν και τόσο φανταστικός.

 

28 Jul 2022 no comments