ΔΑΝΑΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

«Εμπνέoμαι από τις γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα»

Η ΔΑΝΑΗ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ:

Ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του Transition Sports.

Είμαι η Δανάη Μωραΐτη και γεννήθηκα μέσα στον αθλητισμό, έχοντας ως οικογειακή επιχείρηση με watersports στον Σχινιά, το Μοraitis beach. Έχω κάνει πρωταθλητισμό στο τέννις, έγινα προπονήτρια θαλάσσιου σκι, και έχω δημιουργήσει την Transition Sports, εταιρία διοργάνωσης τριάθλου και γενικότερα multisports events. Η ίδια ασχολούμαι με το άθλημα του τριάθλου έχοντας ως καλύτερη επίδοση την συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιronman 70.3 στην Αμερική το 2018. Τον χειμώνα με κέρδισε το snowboard και το splitboard (ορειβατικό σκι).

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τρίαθλο από το 2012.  Εκείνη την χρονιά έλαβα στην Αμερική από το NYU School of Continuing and Professional Studies το δίπλωμα ‘Special Εvents Μanagement’ έχοντας κάνει εργασία πάνω στα αθλητικά events και την ίδια χρονιά ιδρύθηκε η εταιρία Transition Sports. Εξ αρχής το όραμά μας, που συνεχίζεται ως σήμερα, υπήρξε το να φτάσει η ιδέα των multisports σε περισσότερο κόσμο μέσα από τη διοργάνωση αγώνων, αλλά και να προσελκύσουμε παράλληλα αυτόν τον κόσμο σε ένα τρόπο ζωής που προβάλλει την υγεία, την ελευθερία και την εξέλιξη του κάθε ατόμου σωματικά και ψυχικά.

Η συμμετοχή μου σε αγώνες έχει να μου προσφέρει πολλά. Ο αθλητισμός γενικά με έχει μάθει να χτίσω  ένα δυνατό χαρακτήρα, να μείνω συγκεντρωμένη στους στόχους μου, να έχω καλύτερη διαχείριση του χρόνου μου και να είμαι σε δράση δίχως να αποκλίνω από τα θέλω μου όποιες και να είναι οι συνθήκες της καθημερινότητας μου. Η συμμετοχή μου στους αγώνες είναι το δώρο που παίρνω για όσα έχω δουλέψει το προηγούμενο διάστημα. Είναι μια μέρα γιορτής λοιπόν.

Η θηλυκότητα δεν προσδιορίζεται από το τρέξιμο, αλλά από το άτομο.

Βασικός παράγοντας στο τρέξιμο είναι η επιμονή. Η υπομονή χτίζεται σταδιακά στην προπόνηση και βοηθάει σίγουρα η σωστή καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου προπονητή με γνώσεις και εμπειρία. Κάθε αγώνας βοηθάει στο να μπορείς να διαχειριστείς την προπόνηση σου και τον επόμενο αγώνα με καλύτερο τρόπο.

Το post workout drink μου είναι ένα smoothie που φτιάχνω με φυτικό ρόφημα, παγωμένη μπανάνα και berries, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, chia seeds και πρωτεΐνη.

Η έντονη στιγμή μου στον αθλητισμό είναι η πρόκριση μου στον πρώτο μου αγώνα Half Ironman για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αμερική, αλλά έχουν ακολουθήσει και άλλες ιδιαίτερες στιγμές καθώς δοκιμάζω συνέχεια νέα αθλήματα/ τεραίν και αποστάσεις.

Η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα είναι οι πολλαπλοί ρόλοι που έχουν μέσα σε ένα 24ωρο και η ισορροπία να μπορούν να τα κάνουν όλα στον βέλτιστο βαθμό.

Εμπνέoμαι από γυναίκες της καθημερινότητας που δίνουν καθημερινό αγώνα με σοβαρές παθήσεις και αναπηρίες που διαχειρίζονται την καταστασή τους με αξιοπρέπεια και διεκδικούν ποιότητα και χαρά στη ζωή τους. Τις αγωνίστριες που χωρίς προπόνηση βρέθηκαν να τρέχουν δίπλα μας,στο δικό τους στίβο, με χαμόγελο και αισιοδοξία που με εμπνέει και με προκαλεί να αναζητώ τα όριά μου και να σέβομαι όσα πολύτιμα έχω τη δυνατότητα να προσπαθήσω να κατακτήσω!

H ένοχη απόλαυση μου είναι το παγωτό!

Ο κόσμος χωρίς ladies θα ήταν αδιάφορος, μονόχρωμος , μονοδιάστατος..

 

28 Jul 2022 no comments