ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το Ladies Run είναι πλέον θεσμός! Κάθε γυναίκα θα πρέπει να το βιώσει έστω μία φορά.

Photο:Φιλίω Σταματοπούλου

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Παρουσιαστής, founder της AEGEAN PARTY LIFE, CONTREX ambassador
Φωτογραφήθηκε στον Φλοίσβο

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΕΙ:

Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου. Όχι απλά κομμάτι μου. Γυμνάζομαι από μικρό παιδί και ένας από τους παιδικούς μου εφιάλτες ήταν να μην έχω χρόνο μεγαλώνοντας για να αθλούμαι.

Σαν παιδί με πήγαιναν οι γονείς μου κολυμβητήριο, Tae Kwon Do και μπάσκετ. Αυτό που επικράτησε και «διατηρήθηκε» μέχρι και τώρα είναι το μπάσκετ. Μετά τα 18 πρόσθεσα πολλά extreme sports. Το αγαπημένο μου, που με έχει επηρεάσει και σαν χαρακτήρα, είναι το snowboarding. Θα μπορούσε μία γυναίκα να το κάνει, έχω πολλές φίλες που είναι και πολύ καλές, αν και εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ και το πλέον γυναικείο άθλημα. Ίσως το σκι να είναι κάτι που ταιριάζει πιο πολύ σε μία γυναίκα.

Μια Lady θα πρέπει να τρέχει γιατί το τρέξιμο είναι υγεία. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από ό,τι σε ταλαιπωρεί όλη την ημέρα. Ακουστικά, ένα running outfit και έφυγες. Μόλις 4-5 κομμάτια να ακούσεις, έχεις τρέξει όσο χρειάζεσαι καθημερινά.

Το Ladies Run είναι πλέον ένας θεσμός. Είναι μία τρομερή και μοναδική πρωτοβουλία για τους ανθρώπους που αγαπούν το running. Θεωρώ ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να βιώσουν έστω και μία φορά ένα running event του Ladies Run.

Θα έπειθα μια γυναίκα ότι το τρέξιμο δεν είναι συνήθεια για μαζοχιστές αλλά διασκεδαστικό, απλά προτείνοντάς της να το δοκιμάσουμε παρέα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος στη ζωή πλην του να δοκιμάσεις κάτι για να πειστείς.

Η υγεία, σωματική και ψυχική, είναι ένα πολύ καλός στόχος για να βάλει μια γυναίκα στη ζωή της το τρέξιμο. Σε συνδυασμό με τους δικούς της προσωπικούς στόχους, το κίνητρο μπορεί να γίνει πολύ δυνατό και κάτι τόσο έξω από τις δραστηριότητές της να αλλάξει καθολικά τη ζωή της.

Η άθληση και η διατροφή δεν θέλουν υπερβολές. Θέλουν υπομονή και επιμονή. Οι απότομες αλλαγές είναι πάντα προσωρινές και όχι διαχρονικές. Για το λόγο αυτό πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να καταλαβαίνεις πλήρως γιατί το κάνεις. Τότε θα φανούν τα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.

Η ενυδάτωση μιας γυναίκας δρομέα κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι σημαντική. Ο καλύτερος τρόπος να ενυδατωθεί σωστά είναι το νερό. Σε νορμάλ συνθήκες και όταν δεν υπερβάλλεις, το νερό είναι αρκετό. Το CONTREX το πετυχαίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο αφού είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ιδανικό συστατικό για να μας προστατεύει από τις κράμπες, αλλά και πλούσιο σε ασβέστιο, που προστατεύει τα οστά και βοηθάει την λειτουργία της καρδιάς.

Ένα μπουκαλάκι CONTREX είναι το must αξεσουάρ που θα πρέπει να κουβαλάει πάντα μαζί της μια γυναίκα που γυμνάζεται. Είναι ο απόλυτος σύμμαχος, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που ο οργανισμός απαιτεί τουλάχιστον τη διπλάσια ποσότητα ενυδάτωσης καθώς χάνει, λόγω ζέστης, πολλά υγρά.

Ιδανικό υγιεινό σνακ για μια γυναίκα είναι τα φρούτα. Βέβαια αν υπέκυπτε σε μια διατροφική «γουρουνιά» θα πρότεινα να το αντισταθμίσει με λίιιιγο παραπάνω γυμναστική την επόμενη μέρα.

Οι διατάσεις είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια όταν γυμνάζεσαι. Μια «καινούρια» δρομέας, για να αποφύγει τραυματισμούς, θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις διατάσεις. Πριν και μετά την προπόνηση οφείλει να αφιερώσει χρόνο για τις διατάσεις της. Ακόμα και τις μέρες που δεν γυμνάζεται, θα διαπιστώσει ότι οι διατάσεις βοηθάνε πάρα πολύ στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Η αθλητική δραστηριότητα δεν στερεί κάτι από τη θηλυκότητα μιας γυναίκας. Όταν μία γυναίκα διαθέτει θηλυκότητα ό,τι και να κάνει δεν την χάνει. Εντοπίζεται στον τρόπο που κινείται και συμπεριφέρεται στις αλλαγές του περιβάλλοντός της. Μπορείς να καταλάβεις πολλά για μία γυναίκα από τον τρόπο που κινείται στο χώρο της.

Αγαπημένες γυναίκες αθλήτριες για μένα είναι: η Alana Blanchard, Surfer από τη Χαβάη και η Anna Gasser, snowboarder από την Αυστρία.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Με έναυσμα τα λόγια της Kathrine Switzer,  της πρώτης γυναίκας μαραθωνοδρόμου, ότι η ζωή είναι για να συμμετέχεις και όχι για να παρακολουθείς, σας περιμένουμε στην 5η διοργάνωσή μας.

 

 

Επιμέλεια κειμένου: ΜΑΓΔΑ ΓΚΟΥΜΑ

 

Ευχαριστούμε το κατάστημα OUTRUN για τη φιλοξενία.

10 Oct 2016 no comments