ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ

Τρέχω για την αίσθηση ελευθερίας που νιώθω.

Photο: Νίκος Καρανικόλας.
Ρούχα και παπούτσια: adidas

 

ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ
Δημοσιογράφος στον Alpha
Φωτογραφήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

 

Η ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΕΙ:

Τρέχω για την αίσθηση ελευθερίας που νιώθω. Στόχος μου είναι να χαλαρώσω και να απολαύσω την εκάστοτε διαδρομή. Το κίνητρο μου, ακόμα κι όταν είμαι κουρασμένη, είναι η πλήρης αποσυμφόρηση και ανανέωση μετά από κάθε διαδρομή. Και το κάνω πάντα με μουσική, την οποία επιλέγω ανάλογα με τη διάθεσή μου.

Εάν με έριχνε κάτι στο τρέξιμο σίγουρα δεν θα το έκανα. Μη ούσα αθλήτρια δεν έχω το άγχος του χρόνου και το βλέπω πάντα σαν γιορτή. Ιδιαίτερα το κλίμα που δημιουργείται στους αγώνες είναι αυτό που μου μένει πάντα.

Έχω τρέξει μαραθώνιο και φυσικά θα το ξανακάνω. Χάρη στην προπονήτριά μου, την Αθανασία Τσουμελέκα, το απόλαυσα όσο δεν πάει, από το Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι τα αποξηραμένα βερίκοκα και οι ξηροί καρποί με μέλι. Όμως δυστυχώς, είμαι και επιρρεπής στις «γουρουνιές» ακόμη και τις μέρες που μπορεί να μην τρέξω καθόλου. Δεν θα πω όχι στη σοκολάτα μετά από μεγάλες αποστάσεις.

Αγαπημένη δρομική διαδρομή είναι στο Καβούρι. Γενικότερα αγαπώ να τρέχω δίπλα στη θάλασσα και φοράω σχεδόν πάντα το ρολόι μου που μετρά χρόνο και απόσταση, αν και το μόνο που κοιτάζω πάντα είναι τα χιλιόμετρα. Μου αρέσει να τρέχω μόνη μου και λατρεύω να τρέχω ξυπόλητη στην παραλία. Προσπαθώ πάντα να μην αμελώ τις διατάσεις μετά από κάθε διαδρομή.

Το τρέξιμο μπορεί να έχει θηλυκότητα και ιδιαίτερα αγώνες όπως το Ladies Run σίγουρα εστιάζουν και σε αυτό το κομμάτι.

Τρέχω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Είμαι από τις τυχερές που δε χρειάστηκε ποτέ να σκεφτώ τη δίαιτα. Υπάρχουν βέβαια και εβδομάδες ή ακόμη και μήνες που δεν έχω τρέξει. Πάντα όμως ξεκινώ ξανά και δεν το εγκαταλείπω.

Έχει πλάκα να τρέχεις, αλλά χρειάζονται όρια. Όταν κάτι γίνεται εμμονή παύει να είναι διασκεδαστικό. Πλέον το τρέξιμο έχει γίνει μόδα, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές διοργανώσεις στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει κάποιος ή ακόμη και να βγει στο δρόμο να τρέξει μόνος του. Είναι μία ενασχόληση χωρίς μεγάλο κόστος, αφού μπορεί κάποιος να τρέξει οπουδήποτε. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, μέτρο και όχι υπερβολές. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να συμβουλευόμαστε προπονητή ακόμη καλύτερα.

Θαύμαζα πάντα την Κατερίνα Θάνου. Εννοείται βέβαια ότι θαυμάζω και την Αθανασία Τσουμελέκα. Η Αθανασία με έμαθε να απολαμβάνω το τρέξιμο χωρίς πίεση και άγχος.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Πηγαίνοντας για τρέξιμο όταν είσαι στρεσαρισμένη είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις. Είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα “δεν μπορώ”.

Επιμέλεια κειμένου: Μάγδα Γκούμα

03 Oct 2016 no comments