ΕΛΛΗ ΦΛΕΓΓΑ

H πιο ουσιαστική επένδυση!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΕΛΛΗ ΦΛΕΓΓΑ
CEO Holmes Place Greece
Φωτογραφήθηκε στο Holmes Place της Γλυφάδας

Η ΕΛΛΗ ΛΕΕΙ:
Το τρέξιμο αποτελεί την διέξοδο μου. Είναι η πιο ουσιαστική επένδυση που κάνω στον εαυτό μου. Ακόμη και όταν είμαι κουρασμένη, κινητρό μου είναι το πως θα νιώθω μετά την προπόνηση.
Έχω λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες. Αυτό που μένει είναι η γιορτινή ατμόσφαιρα, οι συζητήσεις για τις επιδόσεις του καθενός, τα συγχαρητήρια που πάνε κι έρχονται και τόσα ακόμα. Εδώ και αρκετά χρόνια ονειρεύομαι να τρέξω και το… 42άρι. Στόχος μου είναι πλέον ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, τον Νοέμβριο.
Αγαπημένο μου αξεσουάρ όταν βγαίνω να τρέξω είναι τα running γυαλιά που μου έκανε δώρο η ομάδα της Holmes, πέρυσι, στα γενέθλιά μου.
Όταν διανύω μεγάλες αποστάσεις δεν σκέφτομαι τίποτα – αυτό είναι και το ενδιαφέρον για εμένα. Έχω μόνο το νου μου στην απόσταση που διανύω και υπολογίζω με το ρολόι Garmin – και αυτό δώρο της ομάδας της Holmes!
Με ρίχνει όταν νιώθω ότι έχω κουρασμένα πόδια ενώ απομένουν ακόμη πολλά χιλιόμετρα. Εκείνο που με ανεβάζει είναι το κρύο! Δεν αντέχω τη ζέστη. Αν και φέτος τα κατάφερα και εκεί!
Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει είναι γύρω από την λίμνη, στην Ζυρίχη. Έχω τρέξει και βράδυ – στην Πάρο. Δεν αφήνω το τρέξιμο το καλοκαίρι εκτός από τον Αύγουστο, στην Ύδρα, που ο τόπος βράζει και η διαδρομή είναι στο βουνό.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν αγαπήσει το τρέξιμο και παίρνουν τους δρόμους. Νομίζω ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει τα οφέλη της άσκησης και ειδικά του τρεξίματος. Είναι άλλωστε ένα άθλημα που ταιριάζει γάντι στην εποχή της κρίσης αφού το κόστος είναι πολύ χαμηλό.
Αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι οι μπάρες δημητριακών και οι ωμοί ξηροί καρποί. Η “ατασθαλία” που καμιά φορά επιτρέπω στον εαυτό μου μετά από πολλά χιλιόμετρα είναι τα τσιπς. Σίγουρα το να τρέχει κανείς για να μην κάνει δίαιτα βοηθάει στη διατήρηση της γραμμής αλλά οι περισσότεροι γνωρίζουμε πια ότι η άσκηση, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, αποτελούν τρόπο ζωής, όχι καλοκαιρινή λύση για την παραλία.
Η αποθεραπεία είναι πολύ σημαντική αλλά συνήθως βαριέμαι να την κάνω μόνη μου. Προτιμώ να κάνω διατάσεις με τον personal trainer μου στο Holmes Place.
Αγαπημένος δρομέας μου είναι ο προπονητής του Holmes Place Running Club, Νίκος Δημητριάδης.
Το τρέξιμο το ξεκινάς για πλάκα, γίνεται συνήθεια και στη συνέχεια ανάγκη, σωματική και ψυχική. Όραμά μου είναι να μπορώ να μεταδώσω κι εγώ αυτή την ψυχική διάσταση στα πλαίσια της φιλοσοφίας “Inspire People to Live Well”!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η αποθεραπεία βοηθάει στην χαλάρωση και στην ξεκούραση των μυών μετά από έντονη άσκηση. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο ώστε να αποκτήσουν οι μυς ξανά την ελαστικότητα που χάνουν κατά τη διάρκεια της έντονης προπόνησης. Οι ασκήσεις αποθεραπείας είναι τόσο σημαντικές όσο και οι ασκήσεις προθέρμανσης, αν όχι περισσότερο. Γι αυτό, με την βοήθεια ενός προσωπικού trainer όπως προτιμάει η Έλλη ή και μόνη, αποκτήστε τη συνήθεια να εκτελείτε πάντα με επιμέλεια τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση ή αγώνα!

Κείμενο: Ειρήνη Παναγοπούλου

02 Sep 2013 no comments