ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΟΡΛΙΔΑ

«Μέσα από τον αθλητισμό κατάφερα να καταπολεμήσω το άγχος μου!»

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ:

Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνική παραγωγός.

Είμαι η Ευαγγελία Τσιορλίδα, ένα κορίτσι που έβαλε στόχο το ρεπορτάζ και τα media από την ηλικία των 12. Πράγματι κατάφερα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία – επικοινωνία και πολύ γρήγορα εντάχθηκα στο δυναμικό πολλών τηλεοπτικών καναλιών. Πέρασα από όλες τις θέσεις και κυρίως αυτή της ρεπόρτερ-συντάκτριας. Στη συνέχεια, πέρασα μπροστά από το φακό παρουσιάζοντας τη δικη μου μουσική εκπομπή στο Mad tv ενώ παράλληλα εργαζόμουν και ως ραδιοφωνική παραγωγός. Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι αφιερωμένος στον αθλητισμό και την επαφή μου με τη φυση.

Το τρέξιμο μπήκε στη ζωή σε μεγάλη ηλικία. Δεν ήμουν και η μεγαλύτερη φαν..το θεωρούσα μονότονο κ βαρετό. Επέλεξα να του δωσω την ευκαιρία του για να υπάρχει μια ισορροπία στην προπόνηση μου , κυρίως για να βελτιώσω την καρδιοαναπνευστική μου λειτουργία και την αντοχή. Μια πολύ καλή φίλη κατάφερε να με κάνει να το αγαπήσω. Η Ναντια η Ραπτη με μύησε περισσότερο στο τρέξιμο και μου έδωσε κ πολλες συμβουλες! Η στιγμή που το λάτρεψα ήταν στον πρώτο μου ημιμαραθώνιο που δεν περίμενα ποτε ότι θα καταφέρω να τερματίσω.

Η συμμετοχή μου σε αγώνες είναι σημαντική, λόγω της προσφοράς! Η λέξη κλειδί είναι η προσφορά και τα συναισθήματα που μου προκαλεί! Νιώθω γεμάτη και ευτυχισμένη κάθε φορά που τρέχω για κάποιο Φιλανθρωπικο σκοπό.

Μπορείς να είσαι θηλυκή σε οποίο άθλημα κι αν επιλέξεις γιατί η θηλυκότητα πηγάζει από μέσα μας! Ο αθλητισμός είναι ένας, όπως και τα καλά του και οι αξίες του. Υπάρχουν άντρες που είναι τέλειοι στη ρυθμική και κορίτσια που κάνουν άρση βαρών. Ό,τι σε εκφράζει και σε κάνει καλύτερο, χωρίς να το πολύ σκέφτεσαι.

Βασικός παράγοντας στο τρέξιμο είναι η επιμονή και η ικανότητα να… υποφέρεις. Η επιμονή είναι αρετή που εκπαιδεύουμε καθημερινά μέσα από καταστάσεις που βιώνουμε. Ο αθλητισμός είναι ένα όχημα υπερβελτίωσης. Μυστικό δεν υπάρχει! Χάνεις, πεισμώνεις, επιμένεις, δοκιμάζεις ξανά και πετυχαίνεις!

Μέσα από τον αθλητισμό κατάφερα να καταπολεμήσω το άγχος μου! Όσο κ αν δε μου φαίνεται σε μικρότερη ηλικία αντιμετώπιζα σοβαρά θέματα με το στομάχι μου λόγω του άγχους μου! Ο αθλητισμός η φύση και η θάλασσα με έκαναν να το ελέγχω απόλυτα και να είμαι υγιής!

Το αγαπημένο μου αξεσουάρ που φοράω στο τρέξιμο είναι η θήκη-ζώνη που χωράει το κινητο μου τηλέφωνο . Δεν μπορώ να φανταστώ το τρέξιμο χωρίς μουσική!

Η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα είναι ο χρόνος! Ο χρόνος για τον εαυτό τους. Όλες οι γυναίκες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια καθημερινότητα με απαιτητικά ωράρια στη δουλειά, το νοικοκυριό, τη μητρότητα, τις τόσες υποχρεώσεις.

Η γυναίκα που με έχει εμπνεύσει ακούει στο όνομα Καθρίν Σβάϊτσερ. Μια γυναίκα η οποία θέλησε να διαλύσει τα στερεότυπα που την εμπόδιζαν να αποδείξει πως η θέση της στον κόσμο δεν θα μπορούσε να διαφέρει από εκείνη των ανδρών. Κατά την διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης το 1967 τόλμησε να τρέξει ενώ ένας τύπος βλέποντας την να περνάει από μπροστά του, φωνάξε: «Τράβα στην κουζίνα σου να μαγειρέψεις για τον άντρα σου και τα παιδιά σου. Δεν έχεις καμία δουλειά εδώ». Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έτρεξε με τη βοήθεια του καλού της! Μάλιστα ένας υπεύθυνος της διοργάνωσης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, έτρεξε πίσω της και προσπάθησε με νύχια και με δόντια να την πετάξει κάτω, χαρίζοντας στους φωτογράφους μερικές από τις πιο θρυλικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ σε αθλητικό δρώμενο. Η Κάθριν για την ιστορία έτρεξε με τον αριθμό 261! Τη διέγραψαν από το αθλητικό δρώμενο αλλά εκείνη τερμάτισε μετά από 4 ώρες και 20 λεπτά. Η Καθριν εκείνη την ημέρα έτρεξε για όλες μας!

Η ένοχη ευχαρίστησή μου; Είναι το παγωτό !

Ο κόσμος χωρίς ladies θα ήταν απλά και χιουμοριστικά… Πολύ βαρετός!

 

29 Jul 2022 no comments