ΦΕΛΙΣΙΑ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ

«Καλό είναι να αγαπάμε συνολικά τον εαυτό μας κι όχι να κάνουμε εκπτώσεις.»

Φελίσια Τσαλαπάτη

Ραδιοφωνική παραγωγός 

Photo: Μόνικα Κρητικού

 

Ονομάζομαι Φελίσια Τσαλαπάτη, είμαι μητέρα ενός σούπερ τετράχρονου αγοριού, ενός δεκάχρονου τσιουάουα και προσφάτως και μιας γάτας. Είμαι φιλόζωη, δραστήρια, λάτρης του κινηματογράφου, της μουσικής και των ταξιδιών!

Αθλούμαι και τρέχω κυρίως για να διατηρώ τη διάθεση μου σε ικανοποιητικά επίπεδα, κάτι σαν ψυχοθεραπεία. Ο στόχος μου είναι να ξανατρέξω 5 χιλιόμετρα, γιατί λόγω υποχρεώσεων πλέον απέχω.

Ύστερα από μια πολύ σημαντική απώλεια, με βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι ξεκινούσα τη μέρα μου με χαλαρό τρέξιμο κι έτσι για ένα διάστημα το είχα καθιερώσει.

Είναι απίστευτη η αίσθηση ελευθερίας όταν τρέχεις με την αγαπημένη σου μουσική, ξεφεύγει το μυαλό από την πραγματικότητα και στο τέλος αισθάνεσαι ευεξία. Όταν βγαίνω για τρέξιμο μου αρέσει να ακούω λίστες 80s-90’s.

Έχω τρέξει σε αγώνες, είναι καταπληκτική εμπειρία! Ο κόσμος και η απίστευτη ενέργεια που αισθάνεσαι γύρω σου σε παρασύρουν και δεν καταλαβαίνεις πότε τελείωσε ο αγώνας!

Συνήθως τρέχω μόνη, δεν έχω πρόβλημα καθώς σπάνια βρίσκω παρέα. Το υγιεινό σνακ που δεν αποχωρίζομαι είναι οι ξηροί καρποί ενώ η ατασθαλία που επιτρέπω καμία φορά στον εαυτό μου είναι μια βραδιά ξέφρενου σούσι!

Το ωραιότερο μέρος που έχω τρέξει είναι δίπλα στη λίμνη Γκάρντα, στην Ιταλία.

Αν αφήσεις το τρέξιμο σε αφήνει κι εκείνο. Αν αμελήσεις οποιαδήποτε άσκηση για κάποιο διάστημα, γνωρίζεις μέσα σου πως θα δυσκολευτείς να φτάσεις στο επίπεδο που ήσουν, κατεπέκταση θα δυσκολευτείς να βρεις και την όρεξη να ασκηθείς ξανά.

Η διατροφή είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Καλό είναι να αγαπάμε συνολικά τον εαυτό μας κι όχι να κάνουμε εκπτώσεις.

Όταν τρέχεις συστηματικά σταματάει να είναι μαζοχισμός και δεν το αλλάζεις με τίποτα! Πιστεύω πως όλο και περισσότερος κόσμος βγαίνει για τρέξιμο γιατί βοηθάει να ξεφεύγεις από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Έχουμε μάθει να «τρέχουμε μια ζωή» για να τα προλάβουμε όλα, δεν μας φοβίζουν λίγα χιλιόμετρα για καλό σκοπό.

 

16 Oct 2023 no comments