ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το συναίσθημα της ικανοποίησης μετά από έναν καλό αγώνα δεν το αλλάζω με τίποτα.

Photo: Μόνικα Κρητικού
Φωτογραφήθηκε στην Astir Beach

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πρωταθλήτρια Στίβου (800μ-1500μ)
Φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

 

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΕΕΙ:

Το τρέξιμο για μένα είναι τρόπος ζωής. Οι τύψεις που θα νοιώσω όταν θα χάσω μια προπόνηση είναι το κίνητρό μου για να βγω από την πόρτα, όσο κουρασμένη κι αν είμαι.

Στόχος μου είναι η συμμετοχή μου στα 800μ, σε μια μεγάλη διοργάνωση. Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες, τόσους που δεν θυμάμαι καν τον αριθμό. Από κάθε αγώνα κερδίζεις και κάτι διαφορετικό ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Το συναίσθημα της ικανοποίησης μετά από έναν καλό αγώνα δεν το αλλάζω με τίποτα.

Προτιμώ να τρέχω με καλή παρέα, γι’ αυτό και σπάνια επιλέγω να ακούω μουσική. Δεν αποχωρίζομαι όμως ποτέ το ρολόι μου, είναι το αγαπημένο μου αξεσουάρ στο τρέξιμο.

Το αγαπημένο μου σημείο για τρέξιμο είναι στο Ναύπλιο. Υπάρχει μια διαδρομή δίπλα στην θάλασσα που την αγαπώ!

Μια καλή μέρα στην προπόνηση με “ανεβάζει” πολύ. Όταν τρέχω προσπαθώ να αποβάλλω τις αρνητικές σκέψεις έτσι ώστε τίποτα να μη με “ρίχνει”.

Όταν διανύω μεγάλες αποστάσεις, προσπαθώ να σκέφτομαι πράγματα άσχετα από το στίβο ώστε να ξεχνιέμαι και να περνάνε γρήγορα τα χιλιόμετρα.

Δεν έχω τρέξει σε μαραθώνιο αλλά θέλω πολύ να τρέξω στην Κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου, για να ζήσω την εμπειρία.

Λατρεύω το Arla Protein Milk Shake Tropical και το γιαουρτάκι Arla Protein με φράουλα, είναι τα πιο αγαπημένα μου υγιεινά σνακ. Μετά από αρκετά χιλιόμετρα, η “γουρουνιά” που επιτρέπω στον εαυτό μου είναι ένα burger ή ένα σουβλάκι!

Συνέχεια κάνω διατάσεις. Πριν και μετά την προπόνηση οπωσδήποτε, αλλά ακόμα και όταν κάθομαι στο σπίτι.

Είναι το πιο εύκολο να βάλεις τα αθλητικά σου και να βγεις στο δρόμο να τρέξεις για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και από τα προβλήματα. Βοηθάει πολύ την υγεία, αν τρέχεις έξυπνα και στοιχίζει σχετικά φθηνά ως άθλημα.

Σίγουρα θέλει να είσαι λίγο μαζοχιστής για να τρέχεις, αλλά πρέπει και να το διασκεδάζεις. Αρκεί να βρεις τη χρυσή τομή.

Το τρέξιμο και η άσκηση βοηθάνε για να χάσεις τις θερμίδες που παίρνεις, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θέλει συνδυασμό διατροφής, με νερό και άσκηση.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Πίστεψε πως μπορείς, και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή!

25 Jul 2019 no comments