ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ να είμαστε δυνατοί, υγιείς και να σκεφτόμαστε θετικά»

Μαριάντα Πιερίδη

Τραγουδίστρια

Photo: Μόνικα Κρητικού

 

Αθλούμαι για να κρατιέμαι δυνατή, σε εγρήγορση και με πολύ καλή και θετική διάθεση! Η άθληση τώρα πια είναι συνήθεια! Έχει γίνει τρόπος ζωής, αν δεν κάνω κάτι, έστω και λίγο, κάθε μέρα, νιώθω ότι κάτι μου λείπει! Νιώθω ότι χάνω τη δύναμη μου!

Πριν αρκετά χρόνια, πριν ακόμα έρθει ο γιός μου ο Νικόλας στη ζωή μου, είχα κατάθλιψη. Όταν επισκέφτηκα τον παθολόγο, μου συνέστησε να επισκεφτώ έναν ειδικό γιατρό να με βοηθήσει, ίσως να μου δώσει και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Τότε τον ρώτησα αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να αποφύγω τα φάρμακα. Χαμογέλασε και μου είπε «ίσως αν πάρεις τους δρόμους και αρχίσεις να τρέχεις!» Εκείνος το είπε αστειευόμενος αλλά εγώ το πήρα πολύ σοβαρά! Και ακριβώς αυτό έκανα, κάθε πρωί, σχεδόν ξημερώματα, έπαιρνα τους δρόμους και έτρεχα μέχρι να μη μπορώ να τρέξω άλλο… αυτό ήταν το δικό μου φάρμακο!

Τρέχοντας κατάφερα μέσα σε ενάμιση χρόνο να ξεπεράσω την κατάθλιψη και να είμαι πιο δυνατή από ότι ήμουν πριν και περισσότερο έτοιμη ψυχολογικά να αντιμετωπίσω όποια δυσκολία εμφανιστεί στο δρόμο μου!

Πάντα τρέχω μετά μουσικής. Αυτή την περίοδο ακούω οτιδήποτε είναι του Weeknd. Όταν διανύω μεγάλες αποστάσεις συνήθως ακούω μουσική και τραγουδάω ή πιάνω συζήτηση με κάποιον από την παρέα. Το μυαλό μου αρνείται να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο.

Δε με ρίχνει κάτι στο τρέξιμο, “πέφτω” μόνο αν σκοντάψω κάπου. Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει είναι η διαδρομή Διακοφτό-Καλάβρυτα trail running.

Αγαπημένο υγιεινό σνακ τα πράσινα ζουμερά μήλα. Η “γουρουνιά” που επιτρέπω στον εαυτό μου αν διανύσω αρκετά χιλιόμετρα είναι τα πατατάκια με γεύση πιπέρι και λεμόνι. Δεν έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να κάνω δίαιτα, αλλά πάντα κάνω σωστή διατροφή. Είτε τρέχω είτε δεν τρέχω, είτε αθλούμαι είτε όχι.

Το τρέξιμο δεν έχει φύλο ως άθλημα. Είναι για όλους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ να είμαστε δυνατοί, υγιείς και να σκεφτόμαστε θετικά, για αυτό πιστεύω πως όλο και περισσότερος κόσμος έχει πάρει τους δρόμους!

Ο αγαπημένος μου δρομέας είναι ο αδερφός μου! Δουλεύει σαν τρελός και αμέσως μετά πηγαίνει για προπόνηση μέχρι αργά το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα κολυμπάει, κάνει ποδήλατο και τρέχει. Όποτε υπάρχει μαραθώνιος ή iron man σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκείνος θα είναι εκεί! Σοκ!;

Το μήνυμα μου στις γυναίκες; Stay strong, keep smiling, rise and conquer 

16 Oct 2023 no comments