ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Το τρέξιμο είναι ο χρόνος με τον εαυτό μου»

Η ΜΥΡΤΩ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ:

Fitness Expert και Personal Trainer

Είμαι Fitness Expert και Personal Trainer, founder του LAB by Myrto Kalogeropoulou. Ξεκίνησα ως απόφοιτος της Ανώτερης  Επαγγελματικής σχολής κλασικού και σύγχρονου χορού «Ραλλού Μάνου», στη συνέχεια εξελίχθηκα σε Certified Pilates Instructor από το Balanced Body University, με εξειδίκευση στην αποκατάσταση τραυματισμών και επίσημη εκπαιδεύτρια της μεθόδου Pilates στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα Peak Pilates. Ακολούθησαν πολλά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο Cross Training και τη μέθοδο HIIT, στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Εκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο ως Master Trainer της UGI ®️ ball. Ειμαι κάτοχος του πτυχίου Sports Nutrition του εκπαιδευτικού φορέα ISSN. Έχω ασχοληθεί κυρίως με το ορεινό τρέξιμο αποστάσεων, με συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με δρομικούς ημιμαραθώνιους και μαραθώνιους.

Οι τόσο διαφορετικές προσλαμβάνουσες στην εκπαίδευση μου, θεωρώ πως προσθέτουν μια ιδιαίτερη ποικιλομορφία στην πρακτική μου. Η πειθαρχία, η συνέπεια και η επιμονή είναι οι 3 βασικές αξίες για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Ο στόχος μου είναι να κάνω το fitness και wellness μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων γύρω μου, να βελτιώσω τη σχέση τους με τη διατροφή και τελικά να αγαπήσουν τον εαυτό τους ακόμα περισσότερο.

Ξεκίνησα να τρέχω γιατί είχα την τύχη να γνωρίσω τον μαραθωνοδρόμο, Δημήτρη Θεοδωρακάκο σε ένα αθλητικό σεμινάριο που συμμετείχα. Ο τρόπος που μιλούσε για το τρέξιμο με ενέπνευσε τόσο πολύ που με έκανε να θέλω να το δοκιμάσω σε μια πιο δομημένη μορφή. Μέχρι τότε οι προπονήσεις μου ήταν κυρίως βάρη ενώ έτρεχα μέχρι 5k, 2-3 φορές το μήνα. Ξεκίνησα προπονήσεις με το Δημήτρη, εστιασμένες στο ορεινό τρέξιμο αποστάσεων και πολύ σύντομα το τρέξιμο έγινε αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου. Είναι για μένα ο χρόνος μου με τον εαυτό μου, με τις σκέψεις μου, με ηρεμεί και πάντα μου αλλάζει τη διάθεση προς το καλύτερο.

Οι αγώνες σου αποκαλύπτουν κομμάτια για τον εαυτό σου που δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν. Έρχεσαι αντιμέτωπος με προκλήσεις στις οποίες δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις, γίνεσαι πιο δυνατός, ανθεκτικός και ισορροπημένος. Ο στόχος ενός αγώνα, σε μαθαίνει να έχεις πειθαρχία, υπομονή και επιμονή. Ανεκτίμητες αρετές. Το συναίσθημα μετά απο κάθε τερματισμό, αξεπέραστο!

Δεν με είχε απασχολήσει πότε αν το τρέξιμο είναι ένα άθλημα με «θηλυκότητα», μέχρι να κληθώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση! Υποθέτω πως οτιδήποτε κάνουμε αποκτά στοιχεία της προσωπικότητάς μας και επενδύεται με τα δικά μας μοναδικά χαρακτηριστικά. Προσωπικά, νιώθω έντονα την δυναμική γυναικεία μου πλευρά όταν τρέχω.

Το αξεσουάρ που φοράω στο τρέξιμο είναι το καπέλο μου! Δεν τρέχω ποτέ χωρίς το καπέλο μου, είναι το γούρι μου!

Ένα απο τα μεγαλύτερα εμπόδια που κλήθηκα να ξεπεράσω είναι η στιγμή που ανακοινώθηκε ότι κλείνουν τα γυμναστήρια λόγω κορονοϊού. Ένιωσα ότι οι κόποι μιας πορείας ζωής, πήγαν χαμένοι μέσα σε ένα βράδυ. Ωστόσο, ως γνωστόν, όταν μια πόρτα κλείνει, πρέπει να ανοίξεις καλά τα μάτια σου για την πόρτα που ανοίγει και να παραμείνεις προσαρμοστικός. Εν τέλει με ωφέλησε πολύ επαγγελματικά αυτή η αλλαγή, μου άνοιξε νέους δρόμους, ένας από αυτούς είναι το Online Training και με βοήθησε να δημιουργήσω μια κοινότητα υπέροχων ανθρώπων με τους οποίους μοιραζόμαστε την αγάπη για το fitness και το wellness. Είμαι ευγνώμων!

Μεγάλη αθλητική στιγμή σίγουρα θα έλεγα τον τερματισμό μου στο Olympus Marathon! 44 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος, σε φέρνουν αντιμέτωπο με πολλά αντιφατικά συναισθήματα αλλά με την πιο υπέροχη αίσθηση ικανοποίησης στο τέλος.

Το αγαπημένο μου υγιεινό ρόφημα είναι το matcha latte!

Η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σήμερα είναι να είμαστε το ίδιο καλές σε 10.000 διαφορετικούς ρόλους: Το να μη δώσεις δικαίωμα ότι μπορεί να μην επαρκείς για να τα κάνεις όλα. Το να πρέπει να φέρεις πάντα με επιτυχία την πεποίθηση ότι οι γυναίκες είναι ακούραστες!

Περιβαλλομαι κάθε μέρα απο πάρα πολλές γυναίκες από τις οποίες αντλώ έμπνευση! Απο τις γυναίκες της οικογένειας μου, που είναι όντως πολλές, τις φίλες μου, τις μαθήτριες μου, γυναίκες που θα μου γράψουν χωρίς να με ξέρουν προσωπικά στο Instagram και θα μου εκμυστηρευτούν κάτι δικό τους. Ειλικρινά όλες μας δίνουμε τους δικούς μας αγώνες, μικρούς, μεγάλους. Όλες αυτές οι γυναίκες είναι η έμπνευση μου, η δύναμη μου, το κίνητρο ώστε να θέλω να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα.

Προσπαθώ να είμαι guilt free! Αλλά δεν είναι τρομερά απολαυστικό ένα aperol με μαγιό και παρεό;

Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς ladies. Η διαφορετικότητα των δύο φύλων είναι αυτό που κάνει τον κόσμο τόσο ενδιαφέροντα!

 

28 Jul 2022 no comments