ΟΛΓΑ ΜΟΥΚΑ

“Αφουγκραστείτε μόνο τις θετικές σκέψεις σας.”

Όλγα Μούκα

Pilates instructor

Photo: Παναγιώτης Γιαννούτσος – taphteam

 

Ονομάζομαι Όλγα Μούκα και εργάζομαι ως Pilates instructor.

Από τη νεανική μου ηλικία συνειδητοποίησα την αγάπη μου για τον αθλητισμό, ασχολήθηκα με το στίβο, το βόλεϊ και το μπαλέτο. Νιώθω ευλογημένη που σήμερα κατάφερα να κάνω την αγάπη μου επάγγελμα μου!

Το τρέξιμο αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μου και πέραν του πόσο βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και το μυαλό βοηθάει πάρα πολύ στην ψυχολογία.

Στόχος μου είναι να μπορέσω να ωθήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ ώστε να κάνουν τη γυμναστική μέρος της καθημερινότητάς του.

Ακόμα και αν είμαι κουρασμένη, σκέφτομαι τη ψυχική υγεία που προσφέρει το τέλος κάθε προπόνησης και βρίσκω το κίνητρο να βγω για τρέξιμο.. η άσκηση είναι θεραπεία.

Ο αθλητισμός ήταν πάντα στην ζωή μου, σε πολλές δύσκολες στιγμές κατά περιόδους ήταν το χάπι της ψυχικής μου γαλήνης και ισορροπίας και πάντα θα είναι.

Τρέχω με μουσική, αγαπημένο μου κομμάτι το Let her go – Passenger.

<<Only hate the road when you’re missing home>>

Στο τρέξιμο σκέφτομαι και αναλύω τα πάντα – είναι σαν μια ψυχανάλυση με τον εαυτό μου. Νιώθεις μια ελευθερία καθώς τρέχεις.

Ονειρεύομαι να τρέξω σε μαραθώνιο, αν μου επιτρέψουν οι συνθήκες της καθημερινότητας να προπονηθώ ανάλογα, θα το κάνω στο άμεσο μέλλον.

Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει βρίσκεται σε ένα αγαπημένο μέρος, το χωριό μου, στην Ορεινή Ναυπακτία (Ελευθεριανή). Ένας δρόμος μέσα στη φύση που σε γαληνεύει πριν καν ξεκινήσεις να τρέχεις. Επίσης, θυμάμαι όταν ήμουν στο Saint Martin πέρασα από ένα χωριό και ξεκίνησαν να τρέχουν μαζί μου 5 παιδάκια που καθόντουσαν και έπαιζαν με μια μπάλα που είχαν φτιάξει μόνα τους. Χωρίς να μιλάμε την ίδια γλώσσα, χωρίς να μιλάμε καν, συνεχίζαμε και τρέχαμε μαζί και χαμογελάμε μεταξύ μας.. ενωθήκαμε και απλά τρέξαμε και απολαύσαμε μια μικρή διαδρομή.

Ζούμε σε μια περίεργη εποχή που ο καθένας βρίσκει τρόπους απόδρασης από τα προβλήματα του, για αυτό πιστεύω πως τρέχει όλο και περισσότερος κόσμος.

Το μήνυμα μου στις γυναίκες είναι:“Είμαστε ότι εμείς θέλουμε να είμαστε. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι ότι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν. Αφουγκραστείτε μόνο τις θετικές σκέψεις σας.”

21 Sep 2023 no comments