ΣΟΥΖΑΝΑ ΚΕΓΓΙΤΣΗ

“Το τρέξιμο με βοηθάει πολύ στο να οργανώσω τη σκέψη μου”

Photo: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης
Ρούχα και παπούτσια: adidas
Φωτογραφήθηκε στην Astir Beach

 

ΣΟΥΖΑΝΑ ΚΕΓΓΙΤΣΗ
Beauty Vlogger & Beauty Editor στο περιοδικό Marie Claire

 

Η ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΕΕΙ:

Τρέχω για να χαλαρώσω από το στρες της ημέρας και γι’αυτό το απίστευτο αίσθημα ελευθερίας που σου δίνει το outdoor τρέξιμο. Αυτό ακριβώς το αίσθημα είναι που με “ανεβάζει” περισσότερο και αποτελεί και το βασικό κίνητρο για να ανοίξω την πόρτα και να βγω ακόμα κι όταν είμαι κουρασμένη.

Συνήθως δεν θέτω κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Τρέχω γιατί το απολαμβάνω. Αλλά εάν υπήρχε κάτι που θα έβαζα σαν στόχο, αυτό θα ήταν να αυξήσω την απόσταση. Κάποια στιγμή, θα ήθελα πολύ να καταφέρω να τρέξω σε έναν μαραθώνιο. Θέλει βέβαια σκληρή προπόνηση αρκετό καιρό πριν.

Έχω λάβει μέρος σε αγώνες αρκετές φορές. Αυτό που μου μένει από την εμπειρία, είναι το ομαδικό πνεύμα και η χαρούμενη διάθεση όλων των συμμετεχόντων πριν και μετά τον αγώνα.

Τα πάντα σκέφτομαι όταν τρέχω. Από όσα έγιναν μέσα στην ημέρα, μέχρι τους στόχους που έχω για την επόμενη ημέρα. Το τρέξιμο με βοηθάει πολύ στο να οργανώσω τη σκέψη μου.

Το μόνο που χρειάζομαι, είναι τα αθλητικά μου παπούτσια. Και το playlist που ταιριάζει με τη διάθεση μου την εκάστοτε ημέρα, αφού τρέχω πάντα μετά μουσικής. Το μόνο που μπορεί να με “ρίξει” είναι η βροχή, καθώς απολαμβάνω το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους.

Το ομορφότερο σημείο που έχω τρέξει είναι οι παρυφές του Παρνασσού την άνοιξη, ενώ η αγαπημένη μου ώρα είναι λίγο πριν πέσει ο ήλιος. Αποφεύγω το βραδινό τρέξιμο, αλλά ποτέ τις διατάσεις. Κάνω πάντα αμέσως μετά το τρέξιμο, όπου κι αν βρίσκομαι.

Μετράω την απόσταση που καλύπτω με τα αντίστοιχα applications στο κινητό. Είτε όταν τρέχω στο βουνό ή ακόμα και όταν τρέχω ξυπόλητη. Αποκλειστικά μόνο σε αμμώδη παραλία, που το έδαφος απορροφά τους κραδασμούς και με προστατεύει από τραυματισμούς. Ευτυχώς δεν έχω τραυματιστεί ποτέ τρέχοντας.

Άλλοτε τρέχω μόνη μου,άλλοτε με παρέα, όμως πάντα το feeling είναι το ίδιο. Κάποιες φορές τρέχω και μαζί με τον σκύλο μου αλλά μάλλον … με τρέχει! Μου αρέσει πολύ να τρέχω μαζί του, να κάνω ποδήλατο μαζί του, αρκεί να μην υπάρχουν τριγύρω άλλα σκυλάκια ή γατάκια, γιατί τότε σίγουρα θα πάμε για μαραθώνιο.

Οι μπάρες δημητριακών είναι το αγαπημένο μου υγιεινό σνακ αλλά μετά από αρκετά χιλιόμετρα θα με ¨κεράσω¨ ένα δροσιστικό παγωτό! Οπότε η φράση “Τρέχω για να μην κάνω δίαιτα” υπάρχει κατά ένα τέτοιον τρόπο στο μυαλό μου.

Υπάρχουν ημέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες που δεν έχω την ίδια διάθεση για τρέξιμο. Εννοείται ότι εκείνες τις περιόδους δεν πιέζω τον εαυτό μου.

Δεν υπάρχει κάτι πιο θηλυκό από μια γυναίκα που τρέχει. Δείχνει αυτοπεποίθηση, ελευθερία και δυναμισμό.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το τρέξιμο «μαζοχιστικό» άθλημα. Είναι ο πιο απλός τρόπος να γυμνάσεις όλο σου το σώμα, να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις το στρες. Χρειάζεσαι μόνο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και διάθεση.

Το τρέξιμο είναι ο πιο οικονομικός τρόπος εκγύμνασης και μπορεί να λειτουργήσε ψυχοθεραπευτικά. Αυτά τα δύο νομίζω αρκούν για να ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε να τρέχει, οπουδήποτε!

Αγαπημένος μου δρομέας ο ασταμάτητος, Γιουσέιν Μπολντ.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Αρχικά φτιάχνουμε τις συνήθειες μας και στη συνέχεια οι συνήθειες”φτιάχνουν” εμάς.

 

Επιμέλεια κειμένου: Μάγδα Γκούμα

14 Sep 2018 no comments