ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ

Εξασκώ τον εαυτό μου μέσα από τα ατομικά μου όρια.

Η Γιούλικα φωτογραφήθηκε με το συλλεκτικό πράσινο βραχιόλι της Links of London, ειδικά σχεδιασμένο για το Ladies Run 2016!

 

Photο:Φιλίω Σταματοπούλου
Ρούχα και παπούτσια: adidas

 

ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ
Ηθοποιός
Φωτογραφήθηκε στον Υμηττό

 

Η ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΛΕΕΙ:

 

Τρέχω από μικρό παιδί. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τρέχω. Μου αρέσει  πια να τρέχω μεγάλες αποστάσεις. Νιώθω ότι εξασκώ στο έπακρο το σώμα και το μυαλό μου. Εξασκώ τον εαυτό μου δηλαδή μέσα στα ατομικά μου όρια.

Ο επόμενος στόχος μου είναι να τρέξω τον ημιμαραθώνιο στις 2 ώρες. Πλησίασα τον στόχο λίγες εβδομάδες πριν στον ημιμαραθώνιο στο Navarino challenge, στο νομό Μεσσηνίας, σε μια πολύ ωραία διαδρομή με δυσκολίες, μιας και μεγάλο μέρος της απόστασης (21 Km) αποτελείται από χωματόδρομο αλλά και τρέξιμο στην άμμο, δίπλα στην φημισμένη παραλία της Βοιδοκοιλιάς!

Αυτό το φανταστικό συναίσθημα που ξέρω πως θα έχω μετά την προπόνησή μου, είναι το κίνητρο κάθε φορά, όταν δεν έχω κέφι να βγω να τρέξω. Το ίδιο συναίσθημα που έχουν οι δρομείς μετά το τέλος ενός αγώνα! Αυτό με κάνει να γυρνάω ξανά και ξανά.

Το φετίχ μου είναι οι κάλτσες μου και ένα βραχιολάκι που φοράω πάντα στο αριστερό χέρι.

Τρέχω σχεδόν πάντα με μουσική. Δεν έχω κάποιο αγαπημένο κομμάτι. Συνήθως διαλέγω ρυθμικά κομμάτια χορευτικά που με ανεβάζουν, ακόμα και αν στην προσωπική μου ζωή δεν συνηθίζω να ακούω τέτοια μουσική.

Στο τρέξιμο με ρίχνει η σκέψη της απόστασης που απομένει. Γι’αυτό και προσπαθώ να αποφεύγω να κοιτάζω το ρολόι μου.

Αυτό που με ανεβάζει είναι ο κόσμος όταν μας ενθαρρύνει στους αγώνες και φυσικά το συναίσθημα που έχω στο τέλος της προπόνησης ή του αγώνα! Μια ευχαρίστηση νοητική αλλά και σωματική! Ότι κάτι κατάφερα, ότι έπιασα το στόχο και τερμάτισα για ακόμα μία φορά!

Κατά τη διάρκεια ενός long run περνάνε ένα σωρό πράγματα από το μυαλό μου. Είναι μια μικρή κουβέντα με τον εαυτό μου κάθε φορά. Μου αρέσει πάντα να φαντάζομαι ότι λαμβάνω μέρος σε σπουδαίους αγώνες και ο κόσμος με περιμένει στο στάδιο να με χειροκροτήσει…χεχε…σαν ένα είδος παράστασης!

Δεν έχω τρέξει ακόμα σε μαραθώνιο αλλά είναι όνειρο ζωής . Κάτι που πιστεύω ότι θα πραγματοποιήσω πολύ σύντομα!

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Όπως είπε και ο Walt Disney: “Αν μπορείς να το ονειρευτείς μπορείς και να το κάνεις”.

 

 

Επιμέλεια κειμένου: ΜΑΓΔΑ ΓΚΟΥΜΑ

27 Sep 2016 no comments