ΖΩΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

“Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι θετικά και να παρακινώ τον εαυτό μου!”

Photo: Μόνικα Κρητικού
Φωτογραφήθηκε στην Astir Beach

 

ΖΩΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Επαγγελματίας αθλήτρια στίβου, με πανελλήνιες νίκες στις μεσαίες αποστάσεις

Η ΖΩΗ ΛΕΕΙ:

Τρέχω γιατί είναι κάτι που με γεμίζει και το αγαπάω. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να γράφω καινούργια ατομικά ρεκόρ στα 3000μ με φυσικά εμπόδια και στα 5χλμ. Αυτός ο στόχος που έχω θέσει και θέλω τόσο πολύ να πετύχω, αποτελεί και το κίνητρό μου.

Το αξεσουάρ που δεν αποχωρίζομαι είναι ένα βραχιολάκι που μου είχαν φτιάξει στην Κένυα, μια χρονιά που είχα πάει για προετοιμασία. Τότε, θυμάμαι, έβγαινα έξω να τρέξω, έβλεπα τουλάχιστον 200 αθλητές να τρέχουν στο δρόμο και μικρά παιδάκια να ακολουθούν (όσο μπορούσαν βέβαια!) και να χαιρετάνε.

Πολλές φορές τρέχω με μουσική γιατί περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος. Το αγαπημένο μου κομμάτι αυτή την περίοδο είναι το señorita. Όταν διανύω μεγάλες αποστάσεις περνάνε πολλά πράγματα από το μυαλό μου. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι θετικά και να παρακινώ τον εαυτό μου.

Αυτό που με ανεβάζει περισσότερο στο τρέξιμο, είναι όταν πετυχαίνω τους στόχους που έχω θέσει και κερδίζω μετάλλια! Πρότυπό μου είναι η Emma Coburn.

Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες και εντός αλλά και εκτός σταδίου και κάθε κούρσα για εμένα είναι ξεχωριστή! Έχω τρέξει στο σκοτάδι, σε γήπεδο χωρίς φώτα, κάνω ξυπόλυτο τρέξιμο για λίγη ώρα σε κάποιες προπονήσεις και trail running στο βουνό, είναι κάτι διαφορετικό και έχει τη δικιά του ομορφιά! Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει είναι σε ένα δάσος στα Πυρηναία, ενώ στο μέλλον θα ήθελα να δοκιμάσω να διανύσω και την απόσταση του μαραθωνίου.

Ένα από τα αγαπημένα μου υγιεινά σνακ είναι το πρωτεϊνούχο γάλα της Arla protein με γεύση βανίλια! όταν όμως μετά από αρκετά χιλιόμετρα θέλω να κάνω μια «γουρουνιά» επιλέγω την πίτσα εννοείται!

Στο παρελθόν έχω τραυματιστεί πολύ σοβαρά με κάταγμα στο πόδι που χρειάστηκε χειρουργείο αλλά ευτυχώς το ξεπέρασα σύντομα και μπόρεσα να τρέξω ξανά, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάποιες φορές τρέχω μόνη και άλλες φορές με παρέα. Πάντα όμως φοράω το smartwatch μου που με βοηθάει απίστευτα πολύ! Παλιότερα  έπαιρνα μαζί στην προπόνηση και τον σκύλο μου, βέβαια δεν άντεχε για πολύ ώρα!

Το άθλημα έχει θηλυκότητα. Πλέον οι περισσότερες αθλήτριες είναι περιποιημένες και προσέχουν τον εαυτό τους!

Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να βαριέμαι να πάω για τρέξιμο! Φυσικά κάνω πάντα διατάσεις, μετά το ζέσταμα μου και στο τέλος της προπόνησης.

Η φράση «τρέχω για να κάνω δίαιτα» δεν είναι σωστή. Η σωστή φράση είναι τρέχω για να νιώσω σωματικά καλύτερα. Η διατροφή και η άσκηση πάνε μαζί. Δεν γίνεται να τρέχεις και να τρως junk food. Θέλει ισορροπία σε όλα. Θα υπάρχουν και cheat days αλλά όλα με μέτρο.

Είναι ένα άθλημα το οποίο μπορείς να το κανείς οπουδήποτε, οποτεδήποτε, με οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτός πιστεύω είναι και ο βασικότερος λόγος που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος έχει επιλέξει να βάλει το τρέξιμο στη ζωή του.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Σύμφωνα με μελέτες, το τρέξιμο μπορεί να προσφέρει αξιοσημείωτη ώθηση στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας. Με τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων, μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας μεγαλύτερη αίσθηση ενδυνάμωσης, η οποία θα μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι!

 

27 Sep 2019 no comments