ΑΜΑΛΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ – ΒΑΣΩ ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ – ΒΙΒΗ ΜΠΑΣΙΝΑ

“Αυτό που μένει στο τέλος κάθε αγώνα είναι ικανοποίηση και η πεποίθηση πως εάν θέλεις, μπορείς!”

Photo: Μόνικα Κρητικού
Ρούχα και παπούτσια: Intersport #Womanism
Φωτογραφήθηκε στην Astir Beach

 

ΑΜΑΛΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ
Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Ομίλου ΣΚΑΙ, Συνιδρύτρια 4moms.gr

ΒΑΣΩ ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ
Μητέρα και Συνιδρύτρια 4moms.gr

ΒΙΒΗ ΜΠΑΣΙΝΑ
Μητέρα και Συνιδρύτρια 4moms.gr

 

OI 4MOMS.GR ΛΕΝΕ:

ΑΜΑΛΙΑ: Το τρέξιμο είναι ευεξία. Με βοηθάει να ηρεμώ, να συγκεντρώνομαι. Είναι κάτι σαν διαλογισμός! Στόχος μου είναι στο τέλος της διαδρομής να αισθάνομαι καλύτερα από ότι στην αρχή.

ΒΑΣΩ: Τρέχω για να εκτονωθώ και για να διατηρήσω την καλή μου φυσική κατάσταση. Προσπαθώ να προσθέσω στην καθημερινότητα μου το τρέξιμο και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου.

ΒΙΒΗ: Στόχος μου είναι να γίνομαι όλο και πιο συνεπής στη ρουτίνα του τρεξίματος, παρότι ακόμα δεν είμαι φανατική δρομέας.

ΑΜΑΛΙΑ: Η ζωή, όλα όσα με περιμένουν εκεί έξω, οι εκπλήξεις και οι ανακαλύψεις με κάνουν να θέλω να βγω από την πόρτα, ακόμα κι όταν είμαι κουρασμένη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις, τι θα ζήσεις! Όταν τρέχω, είναι η στιγμή που “λύνω” τα προβληματα μου. Ανάλογα με την περίοδο που διανύω, κάθε λογής σκέψεις περνάνε από το μυαλό.

ΒΑΣΩ: Συνηθίζω να τρέχω πρωί, είναι η ώρα που σκέφτομαι όλες τις εκκρεμότητες της ημέρας, βάζοντας τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Το τραγούδι που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω είναι το GoingThe Distance του Bill Conti.

ΒΙΒΗ: Η χαρά και η ενέργεια που θα νοιώσω είναι το βασικό μου κίνητρο για να πάω για τρέξιμο, όταν είμαι κουρασμένη. Το pilates είναι οι δικές μου διατάσεις!

ΑΜΑΛΙΑ: Προτιμώ να τρέχω μόνη γι’ αυτό και φροντίζω πάντα να έχω μουσική στα αυτιά μου. Τον τελευταίο καιρό τα τραγούδια που με “φτιάχνουν” είναι το Hunger της Florence & the Machine και το What About Us της Pink. Μου φτιάχνουν τη διάθεση και κατά συνέπεια μου δίνουν ρυθμό.

ΒΑΣΩ: Φροντίζω να είμαι συνεπής για αυτό που αγαπάω και δεν το βαριέμαι. Μου αρέσει να τρέχω με παρέα και μετά την προπόνηση κάνω πάντα διατάσεις. Ξέρω ότι τελειώνοντας θα αισθανθώ πολύ καλύτερα, αυτό αρκεί για να μην ‘υποκύπτω’ στην κούρασή μου.

ΒΙΒΗ: Η ικανοποίηση της πραγματοποίησης ενός στόχου μετά από έναν αγώνα είναι μοναδική εμπειρία. Συνηθίζω να τρέχω μόνη, ακούγοντας το Adagio for Springs από την Φιλαρμονική του Λονδίνου με τον David Parry.

ΑΜΑΛΙΑ: Αυτό που μου μένει στο τέλος κάθε αγώνα είναι ικανοποίηση και η πεποίθηση πως εάν θέλεις, μπορείς! Το τρέξιμο θεωρώ πως έχει θηλυκότητα, στην κίνηση και την αντοχή…Τα πάντα έχουν τη θηλυκή τους πλευρά! Εννοείται ότι υπάρχουν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες που βαριέμαι να πάω για τρέξιμο. Σίγουρα είναι μια συνήθεια για μαζοχιστές, αλλά και ο μαζοχισμός έχει και πλάκα!

ΒΑΣΩ: Το πόσο περήφανη έχω νοιώσει για τον εαυτό μου που κατάφερα να τερματίσω είναι αυτό που μου έχει μείνει από τη συμμετοχή μου σε αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί πολλές φορές να τρέξω για να κάνω δίαιτα. Και το έχω κάνει άλλες τόσες! Μετά την προπόνηση, το ιδανικό μου υγιεινό σνακ είναι οι μπάρες δημητριακών που φτιάχνουμε στο σπίτι μας, αλλά μπορεί να «υποκύψω» εύκολα σε σουβλάκια και σε παγωτό!

ΒΙΒΗ: Το τρέξιμο δεν έχει καμία σχέση με την δίαιτα. Επιλέγω μπανάνα με acai και βρώμη για ένα υγιεινό σνακ στην καθημερινότητά μου, αλλά μετά από αρκετά χιλιόμετρα που θα έχω διανύσει, τρώω τα πάντα!

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

Η προπόνηση με παρέα  γίνεται πιο αποτελεσματική και θα σε βοηθήσει να πετύχεις και να διατηρήσεις τους στόχους σου. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι γυμνάζονται παρέα με ένα φίλο, νιώθουν λιγότερη σωματική κόπωση!

05 Oct 2019 no comments