ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΤΣΗ

«Βρες λίγο χρόνο για εσένα και φρόντισε το σώμα σου: Είναι ο μόνος συνοδοιπόρος που έχεις εφ’ όρου ζωής!»

Photo: Ταph Team.
Φωτογραφήθηκε στο Προπονητικό Κέντρο του ΟΑΚΑ.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΤΣΗ
Αθλήτρια ξιφασκίας.

 

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΕΙ:

Η βασική μου ασχολία στη ζωή είναι ο πρωταθλητισμός και η διατροφολογία όπως επίσης και το μεταπτυχιακό μου στη παρούσα φάση.

Η ώρα που ξυπνάω πάει ανάλογα με την ώρα που κοιμάμα. Προσπαθώ να κοιμάμαι 7-8 ώρες καθημερινά αλλά πολλές φορές δεν είναι εφικτό. Σε γενικές γραμμές το πολύ στις 09:00 είμαι out of bed.

 

Το πρωινό μου έχει δυο εκδοχές και ΚΑΦΕ! Το αλμυρό που συνήθως είναι ένα homemade sandwich με σαλάτα και η γλυκιά εκδοχή που είναι  γιαούρτι με granola και ένα smoothie από φρέσκα φρούτα ή λαχανικά.

Στη παρούσα φάση της καραντίνας δεν έχω σε καθημερινή βάση τόσες πολλές ώρες γυμναστικής όσο συνήθως. Το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι το μισάωρο stretching που κάνω μόλις ξυπνήσω και η βόλτα που κάνω με τη σκυλίτσα μου.

 

Αυτό που με κρατάει συγκεντρωμένη και σχεδόν ακούραστη στο πρόγραμμα μου είναι τα αποτελέσματα που βλέπω στις επιδόσεις μου και μια υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου, στο να κάνω όσα περισσότερα μπορώ στη ζωή μου και για  κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν αυτή την ευκαιρία.

Σε κάθε αγώνα μου μένει κάτι διαφορετικό αλλά συνήθως πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι διαφορετικά τα πράγματα που έχω προσκομίσει από το κάθε άθλημα.

 

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει καλύτερα υπό πίεση, όποτε φουλάρω το πρόγραμμα μου ώστε να μην υπάρχει χρόνος να με αποπροσανατολίσει από το στόχο μου.

Αυτό που δεν αποχωρίζομαι ποτέ είναι το αμαξίδιο μου γιατί χωρίς αυτό δεν κάνω ούτε βήμα.

 

Το αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και super foods.

Οτιδήποτε κι αν κάνω όρεξη δεν θα το στερήσω στον εαυτό μου γιατί πάντα βοηθούσε ο καλός μεταβολισμός μου και οι πολύωρες προπονήσεις. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σουβλάκια με τζατζίκι.

 

Η έμπνευση μου πηγάζει από όλη αυτή τη θετική ανταπόκριση που δέχομαι από τους ανθρώπους γύρω μου. Είναι το καύσιμο μου για να συνεχίζω να παρακινώ ανθρώπους να κάνουν πράγματα τα οποία θεωρούν ίσως και απίθανα.

Εγώ προσωπικά είμαι υπερεθισμένη στη γυμναστική και στην πίεση.

 

Στις ομαδικές προπονήσεις ακούμε workout music που βοηθάει στην ένταση της γυμναστικής. Όταν γυμνάζομαι solo η μουσική κυμαίνεται ανάλογα με τη διάθεση μου.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει λίγο μόδα το να παριστάνεις ότι είσαι fit ειδικά στα social media.  Θυμάμαι 5 χρόνια πριν που ήμουν ακόμα όρθια και κινούμουν παντού με ποδήλατο, να παρακαλάω για να έχω παρέα και στο πιο απλό πράγμα όπως το να περπατήσουμε μέχρι το περίπτερο! Το καλό είναι ότι κάποιοι το υιοθέτησαν ως τρόπο ζωής και πλέον παρακινείται περισσότερος κόσμος στο κομμάτι του well-being.

 

Η συμβουλή μου για κάποια που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αλλά την «πνίγει» η αμείλικτη καθημερινότητα είναι η εξής: Βρες λίγο χρόνο για εσένα και φρόντισε το σώμα σου «ψύχή και σώματι», είναι ο μόνος συνοδοιπόρος που έχεις εφ’ όρου ζωής χωρίς επιλογή. Όσο είναι αυτό καλά είσαι κι εσύ.

Το fitness είναι αρκετά δύσκολο να το καταφέρεις πνευματικά γιατί τα πρώτα ορατά αποτελέσματα είναι σωματικά και πρέπει να έχεις υπομονή. Αλλά όταν πνευματικά και σωματικά είσαι υγιής τότε έχεις πετύχει το στόχο του να είσαι fit.

Η ποιότητα της ζωής όλων μας αρχικά είναι το περιβάλλον που μας περικλείει και ειδικά σε «εμάς» που παίζει καθοριστικό ρόλο η προσβασιμότητα εκεί έξω! Παρόλα αυτά οι φίλοι, η φύση και πλέον η σκυλίτσα μου η Blue επηρεάζουν θετικά τη ζωή μου και τη γεμίζουν στο έπακρο.

 

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Ήρθε η ώρα για το πρώτο μας online challenge. Ξέχνα για λίγο το Virus, και έλα να κάνουμε το Ladies Run, Viral!

23 Nov 2020 no comments