Ένας ονειρεμένος αγώνας επέστρεψε!

Με οικοδεσπότη το Astir Palace και με την ευγενική υποστήριξη του εμβληματικού οίκου HERMÈS, ο δεύτερος αγώνας μόνο για κυρίες…

Με οικοδεσπότη το Astir Palace και με την ευγενική υποστήριξη του εμβληματικού οίκου HERMÈS, ο δεύτερος αγώνας μόνο για κυρίες πέρασε στην ιστορία. Άνετη επικράτηση για τη Φωτεινή – Δαγκλή Παγκότο στα 5 χλμ., ρεκόρ διαδρομής από την Ντενίζ Δημάκη στο 10ρι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ το γεγονός ότι την Κυριακή που μας πέρασε, κόντρα στη γενική κατήφεια και στην αγωνία της κρίσης, εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο ομορφότερο ίσως σημείο της Αττικής, πλημμυρίζοντας τον Αστέρα, τη μαρίνα με τα πολυτελή γιοτ και το Λαιμό της Βουλιαγμένης ώς την άκρη του, με ζωντάνια, χαμόγελο και θετική ενέργεια!

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ καλειδοσκόπιο χρωμάτων: Αντικρύζοντας της εικόνες του γαλάζιου ουρανού και της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων και τα ροζ, πορφυρά και κίτρινα ολομέταξα λάβαρα της HERMÈS που κυμάτιζαν στον τερματισμό και στις απονομές, νόμιζες οτι έχεις μεταφερθεί σε μια πολύχρωμη νιρβάνα. Παντού έβλεπες λαμπερές γυναίκες να γελούν, να τρέχουν, να κάνουν διατάσεις, ντυμένες με μοντέρνα αθλητικά ρούχα, οι περισσότερες με το επίσημο λευκό τισερτ του αγώνα που πρόσφερε η adidas, άλλες με σέξι κοντά μαύρα σορτς και φλούο μπουστάκια, φουτουριστικά παπούτσια τρεξίματος, “προχώ” γυαλιά ηλίου…

ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΤΡΕΧΑΝ πάνω κάτω παίζοντας με φουσκωτές κίτρινες μπανάνες που μοίρασε η Chiquita και κυλιόντουσαν στο πράσινο γρασίδι, ενώ ορισμένα βούτηξαν στη γαλάζια πισίνα του Arion Resort. Την προσοχή τραβούσαν οι personal trainers των Holmes ντυμένοι στα κόκκινα, που βοηθούσαν τις δρομείς να εκτελέσουν διατάσεις πάνω σε μωβ στρωματά της ERGO, που ασφάλισε όλες τις συμμετέχουσες. Ενώ, συνωστισμός παρατηρούνταν σε ένα διάφανο κουτί από πλέξιγκλας, σαν ενυδρείο με σπαρταριστά πορτοκαλί βραχιόλια της Links of London: Το επιπλέον δώρο που λάμβανε η κάθε συμμετέχουσα αντί για μετάλλιο, στον τερματισμό.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ των νικητριών ήταν χρυσά, ασημένια και σε μοντέρνο “carbon” (αντί για χάλκινο), και κρεμόντουσαν από βιολετί κορδέλες. Οι νικήτριες κέρδισαν επίσης παπούτσια boost της adidas στο έντονο μωβ του Ladies Run ενώ εξίσου… μωβ ήταν και τα ορειχάλκινα κλαδιά ελιάς που τους πρόσφερε ο Αστέρας!

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ, στα 5 και στα 10 χλμ αντίστοιχα, αναδείχτηκαν νικήτριες η Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο με χρόνο 0:19:52 και η Ντενίζ Δημάκη με επίδοση 0:37:40 (ρεκόρ διαδρομής). Σε δηλώσεις τους, η Φωτεινή μίλησε για την σπουδαία τάση του τρεξίματος και την αισιόδοξη άνοδο των γυναικείων συμμετοχών, ενώ η Ντενίζ τόνισε τη σημασία της φιλανθρωπικής διάστασης στην επιλογή της να στηρίξει για δεύτερη χρονιά τη διοργάνωση, τιμώντας μαζί με την οικογένειά της, τη γιορτή του Ladies Run. (Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη γενική κατάταξη και ανά ηλικιακή κατηγορία, στο www.race.ladiesrun.gr).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ των πρώτων μεταλλίων από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά και την εκπρόσωπο του φιλανθρωπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ Εκάβη Βαλλερά, τις νικήτριες περίμενε μια έκπληξη: Η γενική διευθύντρια της HERMÈS Ιταλίας, Ελλάδας και Τουρκίας, Francesca di Carrobio, τους πρόσφερε από ένα μεγάλο καρέ HERMÈS με παραστάσεις Ολυμπισμού. Νωρίτερα, κάθε συμμετέχουσα που είχε περάσει από τη γραμματεία είχε λάβει μια συγκινητική επιστολή από την εκπρόσωπο του εμβληματικού οίκου, με ανάγλυφη τυπογραφία. Εξηγώντας ότι φέτος ο οίκος “υμνεί τον αθλητισμό, όχι τόσο τις αθλητικές επιδόσεις αλλά το αθλητικό πνεύμα, τιμώντας τις παραδοσιακές αξίες της άμιλλας, τη χαρά της ομαδικής συμμετοχής, και την κομψότητα του σώματος σε κίνηση”, κατέληγε, εμφατικά: “Σε λίγες ώρες κάθε μια από εσάς θα έχει ολοκληρώσει τον απαιτητικό στόχο που έθεσε στον εαυτό της. Όταν θα δρασκελίζετε με χάρη τη γραμμή του τερματισμού, θα έχετε κερδίσει την περηφάνια της γνώσης ότι ταυτόχρονα, επιδράσατε θετικά στην κοινωνία”. Την επιστολή συνόδευε ένα αυθεντικό, βαμβακερό goodie bag HERMÈS με δώρα.

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ πριν την εκκίνηση, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τόνισε κι εκείνος την κοινωνική διάσταση του θεσμού, συγχαίροντας από μικροφώνου τις δρομείς που βοήθησαν στο να αναδειχθεί “σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς” και επιβεβαίωσε οτι το Ladies Run είναι πλέον θεσμός για την πόλη του. Πράγματι, από την άνοιξη, το δημοτικό συμβούλιο είχε θέσει ομόφωνα υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ LADIES, ο οικοδεσπότης Μιχάλης Μεταξάς, γενικός διευθυντής του Αστέρα, τις καλωσόρισε με ενθουσιασμό στο συγκρότημα. Τον Μιχάλη Μεταξά ακολούθησαν στις απονομές ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας Λευτέρης Βαρέλης, που πρώτος αγκάλιασε την ιδέα ενός αγώνα αποκλειστικά για γυναίκες, και ο διευθυντής μάρκετινκ και πωλήσεων, Μάρκος Λαμπίρης.

H ASTIR MARINA και ο διευθυντής της Γιάννης Αλεξόπουλος υποδέχτηκαν επίσης το Ladies Run για δεύτερη χρονιά κάνοντας τον αγώνα να θυμίζει κάτι από “ράλι μόντε Κάρλο” όπως ανάφερε χαριτολογώντας, σε φιλική ομήγυρη ο Δήμαρχος.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ τόσο έμπειρες όσο και αρχάριες δρομείς, 18 ετών και άνω. Διαλέγοντας απόσταση -5 ή 10 χιλιόμετρα- απόλαυσαν μια καταπράσινη διαδρομή στον Αστέρα και στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, δίπλα στο γαλάζιο της θάλασσας, που είχε πάντως ορισμένες έντονες διακυμάνσεις στην κλίση του εδάφους μαζί με αρκετές στροφές, ώστε να θεωρείται αρκετά απαιτητικός, εκτός από όμορφος αγώνας.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ για πρώτη φορά σε αγώνα στην Αθήνα, με το πρωτοποριακό σύστημα χρονομέτρησης Bibtag της MyLaps, με αυτοκόλλητα chips μίας χρήσης, τοποθετημένα στον αριθμό συμμετοχής (χωρίς τσιπάκι στο παπούτσι). Την αξιόπιστη εξαγωγή των αποτελεσμάτων εγγυήθηκε ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο μαραθώνιο Νίκος Πολιάς που έδωσε και το πρόσταγμα της εκκίνησης στον αγώνα.

ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ της κάθε Lady που αγωνίστηκε ήταν ο οίκος Hermès. Η Hermès έχει εκλέξει το 2013 χρονιά του αθλητισμού, ακτινοβολώντας διεθνώς τις αξίες του με έμφαση στην αρμονία, στην κομψότητα και στην ελευθερία του σώματος σε κίνηση, υπό το σύνθημα “Chic, le sport!”. Στη χώρα μας υποστήριξε το Ladies Run, ως ένα θεσμό που συνδυάζει την αθλητική προσπάθεια με το προσωπικό στυλ και έχει σκοπό να εμπνεύσει χιλιάδες γυναίκες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, ενισχύοντας, παράλληλα, έναν σημαντικό, φιλανθρωπικό σκοπό.


3, 2, 1, ΠΑΜΕ!

O ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ στην Ελλάδα, έγινε για δεύτερη χρονιά με την τιμητική υποστήριξη του οίκου Hermès, που είναι παγκόσμιος ηγέτης της γυναικείας κομψότητας και της διαχρονικής ομορφιάς.

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ξενοδοχειακό συγκρότημα της Αττικής, Astir Palace, συντονίστηκε με την παγκόσμια τάση του τρεξίματος και αγκάλιασε για δεύτερη χρονιά έναν αγώνα δρόμου αποκλειστικά για γυναίκες.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 640 ΚΥΡΙΕΣ στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης ενός  αγώνα που ήταν sold out ένα μήνα πριν. Ανάμεσά τους, κορυφαίες πρωταθλήτριες του στίβου.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ δόθηκε εντός του Αστέρα, μπροστά στο Arion Resort που φιλοξένησε και τη γραμματεία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Alexander.

ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ έτρεξαν μέσα από τους πευκόφυτους δρόμους του συγκροτήματος και εξήλθαν από τη δεύτερη είσοδο με κατεύθυνση νότια.

ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ του Λαιμού της Βουλιαγμένης έκαναν αναστροφή και ακολούθησαν την Απόλλωνος ως την πανέμορφη Astir Marina.

ΕΤΡΕΞΑΝ μέσα από τη μαρίνα δίπλα στα σκάφη και από εκεί επέστρεψαν στον Αστέρα μέσω της κεντρικής εισόδου, ολοκληρώνοντας εντός του συγκροτήματος την απόσταση των 5 χλμ. (Επί δύο για τα 10 χλμ.).

ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ στη διαδρομή και στον τερματισμό με νερό Avra και μπανάνες Chiquita, το αγαπημένο υγιεινό, ενεργειακό σνακ των δρομέων αντοχής.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ, κάθε Lady ασφαλίστηκε αυτόματα για τον αγώνα από τον όμιλο ERGO, επίσημο ασφαλιστή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με επικεφαλής τον διευθυντή της κλινικής αθλητικών κακώσεων του Ιατρικού κέντρου Δημήτρη Τσούκα, και ασθενοφόρο του Ομίλου του Ιατρικού, σταύμευε επί της διαδρομής. Μαζί με μια ομάδα πρώτων βοηθειών, της Lifeguard Hellas.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ η προπονητική ομάδα των Holmes Place εκτέλεσε ενα χαλαρωτικό πρόγραμμα αποθεραπείας, στο γρασίδι του Αστέρα.

ΤΟ ΡΥΘΜΟ στο event έδωσε η dj Μαρία Παπιδάκη χαρίζοντας στιγμές fun & run στον αγώνα και στις απονομές. Τη στιγμή της εκκίνησης στα ηχεία δονούνταν το Reflector των Arcade Fire.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ της διοργάνωσης που δόθηκε δωρεάν με κάθε εγγραφή ήταν της κορυφαίας αθλητικής μάρκας adidas, και για πρώτη φορά σε ελληνικό αγώνα είχε γυναικείο σχέδιο, με μεσάτη γραμμή και V λαιμόκοψη.

ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ νικήτριες κάθε απόστασης στη γενική κατάταξη και ανά ηλικιακή κατηγορία, απονεμήθηκαν μετάλλια εκ μέρους του επίσημου προμηθευτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Links of London.

ΚΑΘΕ LADY που συμμετείχε έλαβε στον τερματισμό ως αναμνηστικό, το συλλεκτικό βραχιολάκι της Links of London. Βασισμένο στο σχέδιο της Links για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το βραχιολάκι πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι σε μωβ χρώμα, αποκλειστικά για το Ladies Run. Φέτος ήταν η σειρά του πορτοκαλί χρώματος.

ΤΟ ΜΗΝΥΜA

ΦΕΤΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ με το σωματείο “ΔΕΣΜΟΣ”, που στελεχώνεται από μία ομάδα νέων, δυναμικών γυναικών και έχει σκοπό τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

5€ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ διατέθηκαν, μέσω του “ΔΕΣΜΟΥ”, στους “Γιατρούς του Κόσμου”. Χάρη στην ευγενική τους συμμετοχή, οι δρομείς βοήθησαν να πραγματοποιηθούν για ένα ολόκληρο έτος περισσότερες από 2.000 γυναικολογικές εξετάσεις και γυναικολογικοί έλεγχοι στα Ανοιχτά Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου σε Αθήνα και Πέραμα. Στα πλαίσια των απονομών, ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης επέδωσε στην εκπρόσωπο του σωματείου Εκάβη Βαλλερά, επιταγή αξίας 3.200€ εκ μέρους των αγωνιζομένων γυναικών.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΕΣΜΟΥ Νίκη Κεραμέως, ανάφερε πως “η πολύτιμη προσφορά σας στηρίζει ουσιωδώς την προσπάθειά μας για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των συνανθρώπων μας”.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ASTIR PALACE που έλαβε μέρος στον αγώνα ενίσχυσε οικονομικά τη UNICEF, στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας του ομίλου Starwood με τη Unicef, και τελικό αποδέκτη εκπαιδευτικά προγράμματα στη Νιγηρία και στο Καμερούν.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, μέσα από κυριολεκτικά χιλιάδες posts στα social media, οι συμμετέχουσες διέδωσαν κάτι από τη μαγεία και τη θετική ενέργεια του αγώνα, δίνοντας την υπόσχεση να είναι και του χρόνου στη γραμμή της εκκίνησης, για το τρίτο Ladies Run!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας στο race.ladiesrun.gr

Ακολουθήστε μας: facebook.com/LadiesRunGreece

instagram.com/LadiesRunGreece

pinterest.com/LadiesRunGreece

25 Sep 2013 no comments