ΚΑΝΕΛΛΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

“Είναι διαλογισμός.”

Κανέλλα Αράπογλου
Γραφίστας, Eικαστικός (www.kanella.com)
Φωτογραφήθηκε στο Ζάππειο

Η ΚΑΝΕΛΛΑ ΛΕΕΙ:
Tο τρέξιμο για μένα είναι εκτόνωση, ξεκούραση, χαλάρωση, τα πάντα όλα!
Eίναι αντίδοτο στη γκρίνια και τη μιζέρια που επικρατούν αυτή την περίοδο.
Το πιο δύσκολο είναι να δέσεις τα κορδόνια σου. Από τη στιγμή που φορέσεις τα αθλητικά και βγεις έξω, όλα είναι υπέροχα.
Ναί, βαριέσαι πάρα πολύ να βγεις έξω να τρέξεις αλλά πρέπει να συγκεντρωθείς στο συναίσθημα που θα νιώσεις όταν τελειώσεις. Αυτό είναι που με εμπνέει να σηκωθώ απο την καρέκλα. Πολλές φορές πετάγομαι για τζογκινγκ στο διάλειμμά μου από τη δουλειά για ένα γρήγορο 45λεπτο!
Είναι όμορφο να τρέχεις μόνος σου με μουσική, τα βρίσκεις με τον εαυτό σου. Γίνεται κάτι σα διαλογισμός: Πέρα από το σώμα, σε βοηθάει και στο μυαλό.
Στο iPod μου παίζουν απαραίτητα το ‘Mr Brightside’ των Κillers και το ‘I ‘m a Creep’ των Radiohead: Οταν ακούγεται ο στίχος ‘run’, είναι σαν να σε σπρώχνει κάποιος απο πίσω.
Τα περισσότερα προβλήματα -κυρίως δημιουργικής φύσης- που έχω με τη δουλειά, τα λύνω την ώρα που τρέχω. Με εμπνέει.
Έχω τερματίσει σε δυο μαραθωνίους, στο Λονδίνο το 2002 και πιο πρόσφατα στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Η ενασχόληση μου με το twitter με έκανε να ανακαλύψω πόσος κόσμος τρέχει. Με φίλους twitter-άδες σχηματίσαμε την ομάδα #1morekm. Κάθε Κυριακή δίνουμε ένα άτυπο ραντεβού στο Υμηττό και όποιος θέλει έρχεται. Όλο αυτό σε παρακινεί γιατί ξέρεις ότι θα είναι εκεί και άλλος κόσμος που θα σε περιμένει. Μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν ξανατρέξει. Χωριζόμαστε σε ομάδες και ξεκινάμε!
Τελειώνουμε γύρω στις 11:00. Την ώρα που πολύς ο κόσμος συνέρχεται από το ξενύχτι εμείς έχουμε “κερδίσει” τη μέρα μας ξεκινώντας τη δυναμικά, γεμάτοι ενέργεια.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Μπορείτε και εσείς να κερδίσετε τη μέρα σας. Αν δυσκολεύεστε να το αποφασίσετε κάντε follow στο twitter τους #1morekm και θα σας βοηθήσουν εκείνοι να… δέσετε τα κορδόνια σας!

Κείμενο: Βίβιαν Κόννη

29 May 2012 no comments

Tags:

Sorry, the comment form is closed at this time.