ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Εξημερώνοντας τη διαδρομή!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Αρχιτέκτων
Φωτογραφήθηκε δίπλα στο “Δρομέα” του Κώστα Βαρώτσου.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Το τρέξιμο αποτελούσε ανέκαθεν για εμένα ένα μικρό κομμάτι της προθέρμανσης – το ορεκτικό πριν από το κυρίως γεύμα των αθλημάτων με τα οποία ασχολήθηκα στο παρελθόν. Κοινώς, έτρεχα σε κάποιο διάδρομο για να ζεσταθώ πριν από τις προπονήσεις. Η πρώτη φορά που έτρεξα στη φύση ήταν στις καλοκαιρινές διακοπές μου πριν από χρόνια. Έκτοτε άλλαξε ολοκληρωτικά η σχέση με το τρέξιμο. Άρχισα να το βλέπω σαν αυτόνομη και ολοκληρωμένη άσκηση.
Με παρέα ή χωρίς, στο διάδρομο ή στη φύση, έχω πάντα μαζί τη μουσική μου. Μου αρέσει να ακούω ενα συγκεκριμένο playlist που έχω φτιάξει ειδικά για να τρέχω. Ακούγοντας τα ίδια κομμάτια των οποίων γνωρίζω την κάθε νότα και την κάθε στροφή, μπορώ να “σκηνοθετώ” το ρυθμό μου και να συγκεντρώνομαι σ’ αυτόν.
Είναι υπέροχο να οργανώνεις εξορμήσεις για τρέξιμο με φίλους αλλά για μένα το jogging παραμένει μοναχικό άθλημα. Φορώντας τα ακουστικά μου απομονώνομαι και συγκεντρώνομαι στα βήματά μου τα οποία δίνουν tempo και στις σκέψεις μου.
Μου αρέσει να τρέχω έξω -η αγαπημένη μου διαδρομή παραμένει η πρώτη που έκανα στο παραλιακό δρόμο της Αντιπάρου, όπου τρέχοντας αισθάνομαι να κυλάει το νησί κινηματογραφικά κάτω από τα πόδια μου ενώ η θάλασσα με ακολουθεί σε όλη την πορεία.
Είναι μία διαδρομή που την έχω εξημερώσει, ξέρω κάθε ανηφόρα και κατηφόρα, κάθε σπιθαμή της. Όταν η διαδρομή μου είναι γνώριμη μπορεί να μοιάζει λιγότερο συναρπαστική, με βοηθάει όμως να συγκεντρώνομαι στις επιδόσεις μου και να τις βελτιώνω.

Πέραν της καλυτέρευσης της φυσικής κατάστασης, της ευφορίας και της ευεξίας που προκαλεί η αερόβια άσκηση, ανταγωνίζεσαι το εαυτό σου, βρίκεσαι σε έναν συνεχή διάλογο με το σώμα σου και το μυαλό σου, τα συγχρονίζεις όλα και μέσα από την προσπάθεια και τον ρυθμό αποκτάς υπομονή, επιμονή, πειθαρχία και τελικά μία αίσθηση ουσιαστικής ελευθερίας!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Αν θέλετε να τρέξετε στην αγαπημένη διαδρομή της Κατερίνας, δηλώστε συμμετοχή στο 2ο αγώνα δρόμου υγείας Αντιπάρου, απόστασης 24,4χλμ. που θα διεξεχθεί στις 25 Μαϊου. Περισσότερες πληροφορίες στο http://antiparosenplo.blogspot.gr/

Κείμενο: Αντώνης Ντινιακός

17 Mar 2013 no comments