ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ & ΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ

Τρέχουμε μαζί!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ
Πρωταθλήτρια στίβου
ΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ (“DORA”)
Τραγουδίστρια
Φωτογραφήθηκαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η ΔΩΡΑ ΚΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΕΝΕ:

ΔΩΡΑ: Ξεκίνησα την άσκηση με γιόγκα και πιλάτες, κυρίως για stretching. Σύντομα ένιωσα διαφορά στο σώμα μου και παρότι δεν ήμουν από τις “μυημένες” με παρακίνησε η Κωνσταντίνα να ξεκινήσω και το τρέξιμο. Η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για την αντοχή στη δουλειά μου. Βοηθά στο να έχεις καλές αναπνοές όταν συνδυάζεις το τραγούδι με μία απαιτητική χορογραφία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Η πορεία μου στο τρέξιμο ξεκίνησε στο σχολείο, όταν με ξεχώρισε ένας scouter που είχε έρθει αναζητώντας νέα ταλέντα. Άρχισα την προπόνηση στην τρίτη δημοτικού με δικό μου προπονητή για 2 χρόνια, για να συμμετάσχω αργότερα σε πανελλήνια πρωταθλήματα, κατακτώντας στα 15 μου, την κορυφαία επίδοση στα 150μ. Το 2006 έκανα πανελλήνιο ρεκόρ στη σκυταλοδρομία 4 επί 100μ στην Κύπρο. Φέτος με την ομάδα μου στο γυμναστικό σύλλογο Κηφισιάς πήραμε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών στα 4 επί και 100μ. Και συνεχίζουμε!

ΔΩΡΑ: Προυπόθεση στις διαδρομές μου είναι πάντα η καλή μουσική και η καλή παρέα για να διατηρώ το κέφι και την ενέργεια μου αμείωτα! Δεν κάνω υπερπροσπάθεια γιατί πιστεύω ότι αν εξαντλείς τις δυνάμεις σου στο τέλος τα παρατάς. Όποτε έχει ωραία μέρα, παίρνω το i-pod με την αγαπημένη μου dance μουσική, ξεκινώ με γρήγορο περπάτημα και συνεχίζω με τζόγκινγκ για μισή ώρα κάθε φορά. Προτιμώ τους ήσυχους δρόμους στο Κεφαλάρι, στην Πολιτεία, στον ποδηλατόδρομο Κηφισιάς κοντά στο δάσος. Όταν βρίσκουμε χρόνο με την Κωνσταντίνα πηγαίνουμε και στο Ζηρίνειο στάδιο, στο άλσος Αναβρύτων ή τη συνοδεύω στο βασικό της ζέσταμά στο Ο.Α.Κ.Α για όσο αντέξω!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Η προπόνηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού έχει φυσικά άλλες απαιτήσεις. Βρίσκομαι στο Ο.Α.Κ.Α καθημερινά με τον προπονητή μου Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Το πρωί γύρω στις δέκα, τρέχω για ένα δίωρο και συνεχίζω το απόγευμα στις τέσσερις για άλλες τρείς ώρες. Σε περιόδους που δεν έχω βαρύ πρόγραμμα απολαμβάνω κι εγώ το τρέξιμο με μουσική ή παρέα και δεν είμαι τόσο ανταγωνιστική! Αυτή την περίοδο πάντως προπονούμαι για να ξεπεράσω τον καλύτερο μου χρόνο στα 100μ (12:36) για να είμαι έτοιμη για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΔΩΡΑ: Όταν τρέχω έχω το σπάνιο προνόμιο να μην αγχώνομαι για την εμφάνισή μου. Είναι η στιγμή που μπορώ να αφεθώ, να νιώσω εντελώς ελεύθερη. Μ’αρέσει να φοράω λευκά βαμβακερά φανελάκια τύπου American Vintage και ένα μπλέ κολάν dry fit που μ’έχει βολέψει πολύ. Δεν αρνούμαι βέβαια οτι συχνά ανοίγω την γκαρνταρόμπα της αδερφής μου και να επωφελούμαι από τα άπειρα αθλητικά της συνολάκια! Ενώ, όποτε την καμαρώνω από την κερκίδα καθώς αγωνίζεται, φοράω ένα αγαπημένο t-shirt που μου έχει κάνει δώρο για γούρι…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Η Δώρα είναι η δική μου πηγή θετικής ενέργειας! Πάντα πριν από τους αγώνες συνηθίζει να μου τραγουδάει για να χαλαρώσω ή έρχεται στο στάδιο την ώρα της προπόνησης και μου τραγουδάει στο ζέσταμα. «Δώρα είμαστε εδώ για προπόνηση όχι για συναυλία!» την πειράζω.

ΔΩΡΑ: Στις σημαντικές στιγμές της ζωής μας στηρίζουμε η μία την άλλη μπλέκοντας -θέλοντας και μη- το τρέξιμο με τη μουσική! Στη διάρκεια της προετοιμασίας μου για την επιλογή του τραγουδιού της Eurovision έπρεπε να βρίσκομαι σε καλή φυσική κατάσταση. Ως χαρακτήρας όμως αντιδρώ αν νιώσω οτι καταπιέζομαι… Η Κωνσταντίνα ήταν εκεί για εμένα, ξεκλέβοντας χρόνο απ’τις προπονήσεις της, για να με πάρει να τρέξουμε και να με βοηθήσει να ξεχαστώ, κάνοντας την καθημερινή μου προπόνηση παιχνίδι!

Κείμενο: Μαριλένα Βρανά

04 Jul 2012 no comments