ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΓΚΛΗ – ΠΑΓΚΟΤΤΟ

Τρέχω σημαίνει υπάρχω!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΓΚΛΗ-ΠΑΓΚΟΤΤΟ
Πρωταθλήτρια Στίβου
Φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΕΙ:
Στο σπίτι, το δωμάτιό μου είναι σαν ένα μικρό αθλητικό “μουσείο”: Παλιές φωτογραφίες από αγώνες, μετάλλια, μπλουζάκια της Εθνικής ομάδας ποτισμένα με ιδρώτα, φθαρμένα αθλητικά παπούτσια, στοίβες αναμνήσεις. Τις κοιτάζω καμιά φορά και θυμάμαι εκείνο το κοριτσάκι που στεκόταν κάποτε φοβισμένο στη γραμμή της εκκίνησης. Μέχρι που μια μέρα το κοριτσάκι μεγάλωσε. Και ήρθε η πρώτη επιτυχία, η διάκριση, το πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μέτρα κορασίδων, οι μεγάλοι αγώνες…
Έπειτα απο 10 χρόνια πρωταθλητισμού η φετινή χρονιά είχε κάτι το μαγικό: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου – έστω και αν δεν κατάφερα να πάω μόλις για μισό εκατοστό του δευτερολέπτου! Ατυχία, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.
Δεν μένω σε ένα θετικό ή σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Έχω μάθει να γεύομαι το ταξίδι, ο προορισμός λίγο μετράει στη ψυχή ενός δρομέα.
Κάπου στα τέλη Αυγούστου και αφού πλέον είχαν ολοκληρωθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τυχαία είδα στο internet μία αναφορά για το πρώτο Ladies Run. Χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσα συμμετοχή. Ένιωσα ότι είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω έναν τέτοιο θεσμό. Άλλωστε, τι πιο όμορφο απ’ το να προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου κάνοντας αυτό που αγαπάς.
Σε μια εποχή όπου όλα κατακρημνίζονται και έννοιες όπως η ευγένεια και ο σεβασμός έχουν αλλοιωθεί, μου αρέσει να τρέχω για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σκοπούς προσφοράς, και όχι ζήτησης. Μόνο τότε αισθάνομαι ότι η καρδιά του δρομέα είναι ελαφριά και ελεύθερη!
Αυτή την περίοδο ασχολούμαι εντατικά με το μεταπτυχιακό μου στα ΤΕΦΑΑ, πάνω στην προπονητική και στην εργοφυσιολογία της άσκησης. Παράλληλα συμμετέχω σε ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχω αναλάβει και κάποια τμήματα του Α’ έτους για πρακτική διδασκαλία.
Δεν μου περισσεύει χρόνος για τίποτα πέρα απο την “ακαδημαϊκή” δαστηριότητα και φυσικά την προπόνηση που λαχταρώ: Η δική μου ώρα έρχεται τη στιγμή που θα νιώσω τον ψυχρό αέρα να με διαπερνά, να τρυπάει κάθε πόρο του δέρματός μου, και να αντιστέκεται στον ρυθμό τρεξίματός μου. Το τρέξιμο είναι η ελευθερία μου και νιώθω οτι θα παραμείνει για όλη μου την ζωή.
Στόχος μου λοιπόν για το ’13, είναι να ολοκληρώσω με επιτυχία το πρώτο έτος του μεταπτυχιακού μου. Και πάνω απ’όλα να είμαι υγιής για να μπορώ να τρέχω!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Εκτός απο διακεκριμένη δρομέας, η Φωτεινή είναι χαρακτηριστική εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς αθλητριών που συνδυάζουν τις επιδόσεις στο στίβο με το προσωπικό στυλ. Η ξεχωριστή εμφάνιση της με τα μοντέρνα αθλητικά ρούχα και την εμβληματική κόμμωση, την κάνουν να ξεχωριζει σαν “φρέσκο” πρότυπο για πολλές νέες γυναίκες.

28 Dec 2012 no comments